Acum citesti
Inaugurare traseu Mocăniţa – Valea Hârtibaciului

V-ați săturat să vă dați pe pistele de biciclete sau pe drumuri asfaltate flancați de mașini? Hai să dăm o Tură în Natură sâmbătă, 01 noiembrie, începând cu ora 10:00, cu punct de plecare Biserica Evanghelică din Gușterița pe noul traseu de cicloturism ”Mocănița – Valea Hârtibaciului”.

Traseul cicloturistic ”Mocănița – Valea Hârtibaciului”, care leagă în stil circuit Sibiul de localitățile de la intrarea în Valea Hârtibaciului, ne va da posibilitatea să întâlnim câteva obiective turistice, istorice, culturale sau naturale deosebite printre care linia ferată îngustă a Mocăniţei de pe Valea Hârtibaciului, Biserica Evanghelică din Guşteriţa, Biserica Evanghelică din Caşolţ, Trovanţi din Caşolţ, Biserica Cetate din Daia, Pădurea Guşteriţa.

Traseul străbate locuri deosebite din apropierea Sibiului, traversând păduri de stejar, pășuni și sate istorice, și ne va da posibilitatea să ne bucurăm de un peisaj deosebit tipic Podișului Hârtibaciului. Pe parcursul traseului vom încerca să organizăm vizite la obiectivele turistice întâlnite de-a lungul lui.

Lungimea traseului: 42 km
Diferența de nivel: 620 metri
Detalii traseu: 70% off-road – 30% asfalt

Pentru această tură se recomandă utilizarea bicicletelor tip mountain-bike precum și dotarea bicicletelor conform prevederilor legale. Se recomandă, de asemenea, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști.

foto Gabriela Cuzepan

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × four =