Acum citesti
România și Serbia, aproape legate de o pistă de bicicletă

Doar câțiva kilometri mai stau acum între posibilitatea de a trece din România în Serbia și invers pe bicicletă. Pista de biciclete dintre Timișoara și localitatea sârbă Zrenianin se apropie de finalizare, 30 din cei 37 de kilometri ai săi fiind construiți și marcați.

pista

Pista de cicloturism începe de la marginea Timişoarei, aval de Podul Modoş, acolo unde s-a făcut deja joncţiunea cu pista de biciclete a oraşului, realizată de către Primăria Timişoara, şi continuă liniar 37 de kilometri de-a lungul râului Bega, pe coronamentul digului de apărare împotriva inundaţiilor, până la frontiera cu Serbia. În acest proiect partenerii sârbi au realizat un studiu de fezabilitate pentru execuţia unei piste de cicloturism de la Zrenianin la graniţa cu România, urmând ca atunci când vor beneficia de finanţare să construiască segmentul de pistă proiectat, astfel încat pista de cicloturism să lege Timişoara de Zrenianin.

„În cadrul proiectului implementat de partea română s-a executat într-un timp record 90% din lucrare, însemnând circa 30 de kilometri deja asfaltaţi pe o lăţime de doi metri, parte din ei finisaţi cu acostament de piatră spartă de 1,5 metri, marcaj axial şi stâlpi de semnalizare. În cursul acestei luni se vor realiza şi opt refugii laterale, fiecare dotat cu bancuţă, coş de gunoi şi loc pentru parcarea bicicletei şi numeroase bariere pentru oprirea traficului autovehiculelor pe dig, având în vedere că acesta este interzis”, a declarat Mihaela Madar, managerul de proiect, pentru publicația Adevărul.

Pentru siguranţa bicicliştilor şi a lucrărilor hidrotehnice, circulaţia cu autovehicule pe dig este interzisă şi pedepsită conform Legii Apelor 107/1996 cu amendă până la 7.000 de lei. Construcţia pistei se va finaliza la sfârşitul acestui an, iar lansarea oficială va fi în martie 2015.

Proiectul “Valorificarea potenţialului turistic transfrontalier, incluzând piste de cicloturism de-a lungul râului Bega, în aval de Timişoara” aparţine Administraţiei Bazinală de Apă Banat (A.B.A. Banat) în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Zrenianin din Republica Serbia.

Sursa: Adevărul

Vezi Comentarii (4)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + 2 =