Acum citesti
Traseu – Băile Govora, mănăstiri, schituri

Zona Băile Govora este cât se poate de potrivită pentru puţin cicloturism. Traseul de faţă are în jur de 70 km, pleacă şi se termină în Băile Govora şi parcurge atât asfalt cât şi forestiere. Din cei 70 km doar aproximativ 7 km sunt pe macadam. Din acest motiv cea mai potrivită bicicletă pentru această tură este una de ciclocros. Dacă timpul îţi permite de-a lungul traseului poţi vizita mai multe mănăstiri sau schituri bisericeşti cât şi alte obiective turistice precum Trovanţii.

traseu cicloturism baile govora schitul 44 izvoare 11

Traseul pleacă din Băile Govora pe asfalt într-o urcare apreciabilă de aproximativ 3 km şi o rampă medie de 5,6 % potrivit Google Earth. De aici vom coborî foarte rapid spre DN67 unde vom face dreapta (nord). Apoi continuăm drumul în urcare uşoară şi constantă timp de aproximativ 15 km când vom ajunge la altitudinea maxima 674m a traseului. Distanţa parcursă până aici este de aproximativ 20km. Între timp însă, la km 17 al traseului vom schimba suprafaţa de rulare trecând de la asfalt la forestier.

traseu cicloturism baile govora schitul 44 izvoare 07

Facem acest lucru pentru a urca spre Pietreni şi vizita Schitul 44 de Izvoare (sau Schitul de sub Piatră) care face parte din Parcul Naţional Buila – Vânturariţa. Este un loc frumos şi liniştit, iar din peretele sprijinit de bolovani ies o mulţime de izvoare. De aici şi numele locului.

De la schit coborâm şi în curând reintrăm pe asfalt. Suntem acum pe direcţia nord-sud a traseului şi în scurt timp vom ajunge la Trovanţi, o serie de bolovani cu forme sferice. Aici mai putem face o scurtă pauză în pregătirea celor 26 km până la următorul obiectiv turistic Mănăstirea Dintr-un Lemn. Potrivit legendei biserica originală din acest loc a fost construită folosind lemnul dintr-un singur stejar.

traseu cicloturism baile govora schitul 44 izvoare 04

De la Mănăstirea Dintr-un Lemn continuăm pentru încă aproximativ 8 km până în locul unde vom face dreapta înapoi spre Băile Govora. Acum urcăm ce am coborât dimineaţă pentru ca la final să avem o coborâre intensă până în centrul staţiunii balneoclimaterice.

traseu cicloturism baile govora schitul 44 izvoare 12

Traseul de cicloturism descris nu prezintă provocări deosebite în afară de faptul că lungimea totală este de 70 km. Astfel oricine, cu o minimă pregătire în ciclism, poate parcurge acest traseu.

Statistici traseu (Google Earth)
Lungime: 70 km
Diferenţă de nivel: 1.063 m
Altitudine maximă: 674 m
H maxim traseu: km 19,6
Rampă medie / maximă: 2,8 % / 12%
Izvoare: magazine în sate, 2 izvoare, 2 fântâni
Download track şi puncte de interes

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five − 3 =