Acum citesti
Traseu – Lac Mihăileşti, Lunca Argeşului

Traseul de azi este unul cât se poate de uşor, parcurs în apropierea Bucureştiului, cu startul la 16 km sud-vest de capitală. Este un traseu mai mult de backup, când vremea nu este ideală sau când vrei să evadezi rapid din oraş şi nu ai de gând să te deplasezi mult până într-un loc de unde să porneşti pe bicicletă. Cu o lungime de 32 km şi 77 m diferenţă de nivel traseul este unul bun şi pentru antrenament desfăşurându-se în mare parte pe drumuri bune.

Traseu cicloturism Lac Mihailesti Lunca Argesului 11

Ruta nu prezintă dificultăţi deosebite. În afară de podul de peste Argeş de la km 9 care arată că nu va mai apuca următoarea viitura, în rest nu avem probleme. Mai sunt şi câteva porţiuni cu noroi ce trebuie traversate pe margini, cu puţină grija, însă în mare tura este una pentru „întreaga familie” putând fi abordată cam oricând de-a lungul anului.

Traseu cicloturism Lac Mihailesti Lunca Argesului 05

Începem din localitatea Cornetu şi în doar 1 km vom fi deja sus pe digul care protejează câmpia de lacul de acumulare Mihăileşti. Drumul este bun şi traseul frumos întrucât pedalăm spre vest pe malul lacului. Nu se întâmplă prea multe între timp în afară de pedalatul relaxat în amonte. Pe măsură ce înaintăm observăm cum lacul se retrage făcând loc unei fel de delte, traseul transformându-se din drum pe dig într-un fel de drum de ţară cu ceva bălţi.

La km 9 vom face stânga şi vom traversa podul plăpând de care am vorbit la început. Lumea obişnuieşte să iasă la pescuit aici însă, la cum arăta, nu pare să mai aibă viaţă lungă dacă nu-l „reabilitează” cineva.

Traseu cicloturism Lac Mihailesti Lunca Argesului 04

Ne aflam acum în Lunca Argeşului şi pedalăm spre localitatea Buturugeni la care ajungem în 3 km de la pod. Aici facem dreapta şi intrăm pe asfalt pe Dj412a. Acum putem mări ritmul întrucât suprafaţa de rulare este rapidă. Aşadar rulăm mai tare preţ de 2,5 km până în localitatea Zorile unde vom face dreapta la 90 grade continuând spre Grădinari încă 3,6 km şi apoi mai departe spre Tantava. Însă înainte de Tantava vom face iar dreapta pentru a intra pe macadamul final. Până în Tantava vom fi traversat din nou Argeşul de data asta pe un pod demn de un drum judeţean.

Traseu cicloturism Lac Mihailesti Lunca Argesului 08

De aici avem în jur de 5 km până la podul şubred de mai devreme în felul acesta închizând bucla din Lunca Argeşului. Între timp, la km 3 de la momentul intrării pe macadam, vom traversa şi linia de cale ferată Roşiori de Vede – Chitila / Bucureşti. Traversarea se face printr-un tunel prin care se cam formează noroi.

Apoi încă 9 km până înapoi de unde am plecat dimineaţă, parcurgând din nou digul de pe malul nordic ce ţine la locul său Lacul Mihăileşti. Cu o rampă maximă de 5% şi o altitudine maximă de 103 m (Google Earth) considerăm traseul unul „de fugă” dacă alegi să-l parcurgi în regim de antrenament sau concurs.

[foto: Dan Măsariu, Dan Mazilu]

Informaţii Google Earth

Lungime traseu: 32 km
Diferenţă de nivel: 77 m
Înclinaţie maxima: 5%
Alt. maximă: 103 m
Izvoare: 0
Magazine: în localităţi
Download track şi puncte de interes

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 − 10 =