Acum citesti
Traseu – Perșanii sudici

propulsat_de

Text Alina Cîrja, foto Marian Poară

Traseu: DN73A – pasul alfat între Poiana Mărului și Zărnești – Zărnești- Bârsa Fierului- culmea Dosu’ Pleșiței – Gongu – Măgura – valea Brebina Mică – Poiana Mărului

După ninsorile de la sfârșitul lui octombrie, vremea nu se dezminte și ne mai pregătește un weekend cu vreme călduță invitându-ne parcă la pedalat. În ciuda faptului că zilele sunt scurte în această perioadă alegem o zonă nu tocmai aproape de Cluj. Ușor buimaci și cu noaptea-n cap pornim spre culoarul Rucar-Bran având ca punct final pasul aflat pe DN73A,  între localitățile Poiana Mărului și Zărnești. De acolo pornim spre Zărnești în care ajungem după puțină urcare, urmată de o coborâre mai lungă, ambele numai bune de încălzit mușchii pentru urcarea ce ne așteaptă.

11_printre-mesteceni

Din Zărnești continuăm pe drumul spre Plaiul Foii până în dreptul văii Bârsa Fierului. Culmea pe care trebui să ajungem se află înspre est și până să ajungem sus avem parte și de o provocare mai altfel, căci suntem nevoiți să ocolim cum putem o proprietate privată. După aceasta facem pushing până când în final ajungem în culme Dosu’ Pleșiței. Culmea Dosu Pleşiţei – Gongu – Măgura (Bârsa Fierului) ne întâmpină cu o priveliște spre Piatra Mică, cu mulți mesteceni încă colorați, gospodării răsfirate, urcușuri, coborâșuri, toate excelente pentru a le savura din șaua bicicletei. Din capătul culmii- Măgura/Bârsa Fierului ne lăsăm pe drumul ce coboară pe un picior lung până în valea Brebina Mică. De acolo ne așteaptă câțiva kilometri pe asfalt până în Poiana Mărului, unde avem cazarea.

p.s. culmea Dosu’ Pleşiţei – Gongu – Măgura (Bârsa Fierului) se pretează și schiului de tură

Articol preluat de pe blogul Banda Roșie, unde se află textul integral, track-ul GPS și galeria foto.  

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × two =