Acum citesti
Traseu şosea – Bucov, Plopu, Măgurele, Vărbilău, Boldeşti-Scăieni

Traseul de azi schimbă macadamul pentru asfalt şi ne oferă o tură cât se poate de bună pentru antrenament. Traseul poate fi parcurs desigur şi pe mtb însă având integral asfalt cea mai recomandată este bicicleta de şosea sau ciclocros. Cu o diferenţă de nivel de sub 700 metri şi o lungime de 81 km tura nu este deosebit de dificilă însă pentru că se desfăşoară inclusiv pe drum naţional este recomandat a fi făcută cu un grup mai mare.

Tura sosea antrenament Ploiesti 03

Traseul începe din parcul Bucov de lângă Ploieşti de unde vom pleca spre DN1B însă în doar 1,3 km vom face stânga pentru a intra pe DJ102E, un drum mult mai puţin circulat. Direcţia de mers este spre localitatea Plopu unde când ajungem vom fi parcurs aproximativ 10 km din traseu. Nu vor mai exista schimbări majore de direcţie până în Vărbila, la km 14,6 când vom face dreapta spre Străoşti unde vom face stânga intrând pe DJ100L.

Tura sosea antrenament Ploiesti 10

Undeva la km 23 al ture drumul va face stânga din nou spre Mehedinţa şi Ghiocel. Noi continuăm drept şi ţinem mai departe DJ100L. La un moment dat ne vom intersecta cu DN1A, mai precis la km 40 al turei. Aici facem dreapta pedalând pe DN spre Măgurele şi Coada Malului. La graniţa dintre localităţile Gura Vitioarei şi Vălenii de Munte, mai precis la km 50 al turei, vom face stânga ieşind de pe DN şi intrând pe DJ102G.

Tura sosea antrenament Ploiesti 01

Deja suntem în urcare de câţiva km, iar acum vom ajunge în cel mai înalt punct al traseului la 386m. De aici coborârea este destul de agresivă întâlnind şi o serie de serpentine pe o distanţă de aproximativ 1 km. Pe porţiunile de coborâre se pot atinge lejer peste 40kmh.

Tura sosea antrenament Ploiesti 07

Coborârea o vom încheia în localitatea Coţofăneşti/Vărbilău, la km 56 al turei, de unde continuăm spre sud. Ne aflăm acum pe DJ218 pe care rulăm spre Dumbrăveşti şi mai departe spre Zamfira. Aici ne intersectăm din nou cu DN1A de mai devreme, unde vom face dreapta, sud, spre Lipăneşti şi Şipotu. În Şipotu vom face stânga, la km 71 al turei, pentru a părăsi DN-ul şi intra pe DJ250 spre Boldeşti-Scăieni. Din momentul în care am părăsit DN-ul şi-am luat drumul localităţii Boldeşti-Scăieni mai avem doar 10 km până la finiş înapoi în parcul Bucov.

Statistici traseu (Google Earth)
Lungime: 81 km
Diferenţă de nivel: 628m
Altitudine maximă: 386m
H maxim traseu: km 52
Rampă medie/maximă: 1,3% / 12%
Izvoare: magazine în localităţi
Download track şi puncte de interes

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − 2 =