Acum citesti
Zăpadă pe creasta Zarandului

propulsat_de

Primit de la partenerii nostri „Aventuri pe bicicleta” acest traseu urmează creasta munţilor Zarand pe ruta Ghioroc, Covasant, Ghioroc.

Pornim din Arad hotărâţi să urcăm pe creasta Munţilor Zarandului. Ajunşi în Ghioroc, montăm bicicletele, mai lăsam aer din roţi şi plecăm pe traseu. Drumul nostru a urcat pe Valea Domnească, urmând marcajul turistic bandă albastră. Ajunşi sub Vârful Capra facem un bine meritat popas, urcasem 3km cu aproximativ 320 de metri diferenţă de nivel. Intrăm în pădure şi ţinem stânga (nu coborâm).  Intrăm pe traseul principal de creastă în Munţii Zarandului, marcat cu bandă roşie.

traseu cicloturism zarand Ghioroc Covasant

Ne aşteaptă o super aventură pe o super vreme. Ningea frumos, iar pe crestă nu bătea vântul deloc! Adrenalină multă pe şanţurile îngheţate, câteodată şi cu noroi. Harnici ăia de-or făcut şanţurile. Pedalăm prin locuri de basm parcă, trecem de locul de popas şi intrăm în pădurea de conifere. După un push bike sănătos, coborâm puţin şi o luăm spre stânga pe una dintre coborârile spre Covasant. E o coborâre mai rea,  cu şleauri şi pietre pe final. Nu o recomandăm oricui în condiţii de aderenţă scăzută.

Coborâţi în Covasant, ne întoarcem în Ghioroc pe asfalt preţ de vreo şase kilometri. E nevoie de cauciucuri bune cu o presiune corespunzătoare, altfel s-ar putea să nu puteţi înainta prea uşor. Şi hainele potrivite sezonului vor face diferenţa! ÎI mulţumesc lui Dan care m-a ajutat cu filmatul!

[youtube id=”IgohLuStEug” width=”600″ height=”350″]
Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen − 12 =