Acum citesti
Mihai Sturzu (Hi-Q) vorbește despre service-urile de biciclete

În acest scurt reportaj difuzat de RTV, al cărui sens nu l-am deslușit pe deplin până în acest moment, Mihai Sturzu (fost Hi-Q, actual deputat PSD) vorbește despre tarifele inacceptabile ale service-urilor de biciclete din România. Lăsând la o parte faptul că acestea sunt printre cele mai mici din întreaga Europă, te invit să vezi în continuarea acestui film primele experiențe ale deputatului pe o bicicletă.

Întâmplarea nefastă despre care vorbeam în introducere:

Sperăm totuși să nu-i fi dezamăgit pe fanii Hi-Q cu aceste filme. Hey, viața merge înainte!

Vezi Comentarii (6)
  • Si nu are dreptate? Da-o incolo de treaba. SI la spalatul masinii se folosesc detergenti, apa, curent, mana de lucru si dureaza minim 30 de minute, daca nu mai mult. Si asta se face cu 18-20 lei.Intr-o ora acasa spal bicicleta, o sterg si mai ung si lantul fara sa dau 90 de lei. Intr-o tara normala si civilizata unde castigurile pleaca de la 1800-2000 euro/luna poate sa fie normal dar nu si la noi. Si la noi chestia asta este intretinuta de un pic de snobism. Pe orice site de ciclism -gen forum- intri si ceri un sfat de achizitionare bicicleta, ti se recomanda numai biciclete de la 500 euro in sus. Daca spui ca vrei o bicl la 150 sau 300 de euro te trimit catre piata de second hand. Cum poti sa recomanzi o bicicleta de peste 500 de euro unor oameni pentru care aceasta suma reprezinta un salariu sau poate chiar mai mult de un salariu? Sau daca ei traiesc in Romania si castiga ca in Romania nu trebuie bagati in seama?
    Concluzia mea: domnul politician/cantaret are perfecta dreptate. Preturi mult prea mari pentru veniturile din Romania.

  • @Adrian

    In logica ta, in Africa orice bicicleta peste 50 de dolari nu e adaptata pietei. Esti produsul unui guvern care a reusit sa iti implanteze in creier faptul ca intreprinzatorii privati sunt paria societatii iar puturosii trebuiesc ajutati. A cui e vina ca romanii au venituri mici ? In nici un caz al proprietarilor si producatorilor de biciclete.

  • Atata timp cat se vor gasi oameni cu bani dispusi sa plateasca serviciile oferite de service-uri, preturile vor creste, va asigur.
    In ultimii 7 ani, cel putin, de cand ma dau eu cu bicla, preturile s-au triplat la interventiile de service, la fel si pretul componentelor.
    O spitare de roata a ajuns sa creasca de la 10-15 lei la 50 de lei. Deci mai mult de triplu.
    Atata timp cat cererea e mare, de ce nu???
    Nu e fraier ala de cere, ci ala de da.
    Eu deja mi-am cumparat o gramada de scule si accesorii si prefer sa imi fac service-ul singur la bicla mea si a cunoscutilor.
    Mai greu e cu furcile si franele hidra, acolo e mai delicat si n-am ce face decat sa apelez la maestrii bucatari de la Bicishop si Bikexpert.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 7 =