Acum citesti
O tură în 2 minute: Pucioasa – Sultanu – Breaza – Bezdead

Săptămâna asta vă prezint la rubrica ”O tură în 2 minute” un circuit la care țin mult de tot, că e greu și frumos: Pucioasa – Sultanu – Breaza – Bezdead, cu un total de 73 km și 1300 m diferență de nivel!

Eu plec din Pucioasa, dar se poate pleca și din Breaza pentru amatorii de DN1. Traseul ne poartă peste două mici cățărări și o bucată mai vălurită la baza cățărării de la Sultanu, una dintre cele mai fioroase drumuri prahovene, cu panta de peste 22% pe câteva viraje (în imagine). Apoi coboară spre Provița și trece dealul în orașul ascuns Breaza, super localitate pe lângă care toată lumea trece pe DN1 spre Valea Prahovei dar majoritatea habar n-au că există, e bine ascunsă acolo sus pe deal.

Din Breaza, întoarcerea o facem prin Bezdead, pe un drum cu asfaltul cam prost pe alocuri dar cu câteva urcări senzaționale, inclusiv ultima trecere spre județul Dîmbovița dinspre satul Costișata. Coborârea spre Bezdead este în primii 2-3 km neasfaltată, dar absolut practicabilă cu cursiera cu anvelope de 23c cu puțină atenție sau cu 28c la viteză maximă. Tura se termină cu o lungă coborâre pe vale și chiar pe final cu micul deal ce trebuie trecut la reîntoarcerea în Pucioasa.

Iată și filmul de 2 minute al turei,pentur a vă introduce în ”atmosfera„ locului:

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 + eighteen =