Acum citesti
Toamna se numără ciclocros-iştii

Dacă vara bicicleta de munte şi bicicleta de şosea sunt regii şoselelor, forestierelor şi potecilor de munte, toamna şi iarna avem o altă specie de biciclete şi biciclişti care, cel puţin în vestul lumii, devin adevăraţii regi. Este vorba de ciclocros, un sport pe două roţi care la noi în ţară este puţin practicat.

Dar lucrurile par a merge uşor spre mai bine prin concursurile care urmează a avea loc la acest sfârşit de an. Este vorba despre Brebina Autumn Cyclocros care va avea loc la Zărneşti în noiembrie pe 23 şi despre încă o cursă care se pare că va avea loc în Bucureşti pe 8 şi 9 noiembrie.

Dacă lumea va începe să participe şi la astfel de concursuri atunci vor fi şi alţii care vor urma exemplul. Nu vor mai fi doar concursuri ci şi ture de plăcere sau antrenament de ciclocros aşa cum sunt nenumărate de mtb şi şosea.

Pentru a-ţi veni în ajutor şi pentru a te ajuta să înţelegi diferenţa dintre ciclocros, şosea şi mtb, iată un ghid foarte bun realizat de Global Cycling Network adresat cicliştilor de şosea care vor să facă şi ciclocros. Apreciem că este bun pentru oricine doreşte să se apuce de această nouă (pentru noi) disciplină.

[youtube id=”28LnQcMuk7o” width=”600″ height=”350″]
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 2 =