Acum citesti
Set de lumini de bicicletă Bikeforce (2017)

Am primit pentru test un set de lumini de bicicletă de la producătorul român Bikeforce, set de cuprinde două lumini de semnalizare, una albă și una roșie și o lumină de drum puternică. Toate trei sunt mici, ușoare, compacte și au acumulator încorporat cu încărcare pe USB.

Prima impresie este că avem parte de produse de o calitate foarte bună, potrivite și pentru bicicletele mai sportive datorită aspectului minimalist. În schimb sunt puternice și pot asigura vizibilitatea nu doar ocazional ci și pentru ture mai lungi pe întuneric.

Luminile de semnalizare au o formă alungită, subțire și se încadrează perfect pe ghidon sau pe tija de șa. Pot fi poziționate vertical sau orizontal iar unghiul lor este modificabil pe o axă. Prinderea se face foarte rapid, fără scule, cu o bandă de cauciuc integrată. Ele sunt similare exceptând faptul că una are lumina albă și cealaltă roșie.

Încărcarea se face printr-un port microUSB, cablul fiind inclus. Portul este destul de adânc introdus în corpul lămpii așa că e nevoie de o mufă ceva mai lungă. Cea inclusă in pachet e bună, dar am avut probleme cu încărcătoare de telefon care nu ajungeau să facă contact. O problemă este însă capacul de cauciuc al mufei, care mi se pare că nu asigură cea mai bună etanșeitate. După un drum pe ploaie torențială lampa roșie a refuzat să mai funcționeze, dar și-a revenit după ce am uscat-o câteva ore pe un calorifer încălzit. Eu aș recomanda dublarea capacului cu o bucată mică de power tape în cazul în care se pleacă conștient la tură pe vreme proastă.

Luminile au două moduri de funcționare: continuu și stroboscopic, selectabile prin apăsarea lungă a butonului unic. În modul continuu, prin apăsări scurte se pot selecta 3 niveluri diferite de intensitate iar în modul stroboscopic se pot selecta diverse intervale de clipire. Trebuie amintit că modul stroboscopic, deși oferă o vizibilitate mai bună, este de evitat în turele de grup deoarece deranjează mult pe cei din spate.

Lumina de drum este de dimensiuni medii. Se încarcă tot pe microUSB dar merge folosit orice cablu pe care-l avem la îndemână. Prinderea se face cu un suport cu glisare, atașabil pe ghidon cu ajutorul unui șurub rotativ ce nu necesită scule.

Există trei moduri de funcționare: puternic (100%), slab (60%) și stroboscopic. În modul puternic avem o vizibilitate decentă a șoselei, potrivită pentru viteze medii, în timp ce în modul slab e evident că vizibilitatea crește crescând autonomia. Lumina este dată de un LED Osram CR7P și este de maxim 70 de lumeni. Bateria internă este de 3.5 v/1070 mAh iar autonomia testată de noi în modul maxim este de aproximativ 3-3.5 ore.

Toate trei produsele sunt de calitate bună, simplu de folosit și au un raport calitate preț foarte bun. Eu personal consider că sunt ideale pentru turele în care există riscul să ne prindă noaptea, iar cele de semnalizare sunt destul de puternice chiar și pentru rulajul pe întuneric pe drumuri foarte aglomerate.

Importator: KeroBike

Preț: 80 lei lumina de drum, 55 lei bucata cele de semnalizare

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 − four =