Acum citesti
Test – gentuță șa Blackburn Local Small

În ciuda numelui pe care îl poartă, noua gentuță de șa Blackburn Local Small nu e „small” de loc. Să nu fiu însă greșit înțeles. Dimensiunile fizice de 18x9x9 cm sunt într-adevăr mici. Nici greutatea gentuței în sine nu este mare, doar 64 grame. Însă la interiorul ei poți păstra o mulțime de obiecte. Sincer cred că poți avea absolut tot ce ai nevoie pentru o tură, concurs sau antrenament de cursieră, chiar și mtb dacă nu ții la interior camera de mtb. Capacitatea menționată în specificațiile oficiale este de 0,5 litri.

Materialul din care este fabricată e Cordura, practic țesătura din poliester pe care o regăsim în mod normal și la rucsacuri. Acest lucru garantează rezistență în timp la frecare și murdărie. Interiorul este cerat așadar gentuța rezistă la ploaie însă nu pentru multă vreme. După 60 minute ținută sub duș, apa a pătruns la interior pe la cusături și pe la fermoar. Așadar borseta nu este impermeabilă. Însă conținutul este protejat dacă pedalezi pe asfalt ud sau pe ploaie moderată.

Fixarea se face clasic cu ajutorul a două curelușe cu velcro. Cea mare înconjoară gentuța complet și se prinde de railurile șeii, în timp ce a doua mai scurtă, se prinde de tija de șa. Mi-a plăcut faptul că chinga lungă dispune de velcro pe toată lungimea. În acest fel nu o să rămână nimic din chingă să atârne. Cel puțin aspectul estetic are de câștigat aici. Faptul că gentuța este flexibilă și din material textil, înseamnă că se poate comprima, folosind curelușa lungă, în cazul în care interiorul nu este plin la maxim.

Am apreciat faptul că fermoarul capacului se închide spre jos. În trecut multe astfel de borsete se închideau în sus, iar la concursuri vedeam multe gentuțe care se deschideau singure. Capacul în sine este larg și permite acces ușor la interior. Mai sunt gentuțe care, pentru a proteja conținutul, se deschid foarte puțin făcând ca obiectele de la interior să fie greu de scos sau introdus, în special camera de rezervă.

La fel ca majoritatea gentuțelor de pe piață, și Blackburn Local Small dispune în partea din spate de gaică pentru stop. Cu alte cuvinte, dacă nu mai ai loc pe tija de șa să fixezi stopul, îl poți agăța de gaică. Acesta este avantajul. Dezavantajul este că stopul va sta îndreptat cam spre jos, datorită felxibilității borsetei.

Dacă nu folosești niciun stop instalat pe gentuță, acesta dispune ea însăși de niște inserții reflectorizante. Pe capac în partea din spate avem scrisă marca Blackburn, iar pe laterale este logoul. Toate acestea sunt reflectorizante. Sunt ele mici, dar sunt.

Cum spuneam, gentuța este mică, dar poți pune multe lucruri înăuntru. Un exemplu îl poți vedea în imaginea de mai jos.

Cu două camere de cursieră și restul de accesorii se cam umple, dar încă mai este loc și pentru acte, bani și cheile de la casă. Dacă vrei să ai la tine doar o cameră de rezervă, atunci se face loc și pentru un briceag și patent multifuncțional. În plus, pe partea interioară a capacului vei găsi un buzunăraș unde poți ține cutia cu petice adezive sau autoadezive.

În concluzie, mi-a plăcut această gentuță de șa, nu doar pentru estetică, modul sigur de fixare pe bicicletă și spațiul mare pe care îl oferă, dar mai ales pentru calitatea fabricației, cusăturilor și materialelor. Prețul este ceva mai mare decât al altor produse similare de pe piață, însă Blackburn este deja un brand name pentru care merită să plătești ceva mai mult.

Importator: Extreme Riders Distribution
Preț la data publicării recenziei: 90 Lei

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen − five =