Toamna a început deja, iar zilele au început și ele să devină din ce în ce mai scurte. Așa că am început și noi să testăm lumini de bicicletă în așteptarea sezonului rece care va aduce cu el un număr din ce în ce mai mic de ore-lumină.

BikeForce 8 Funcții fac parte din categoria luminilor de siguranță. Nu luminează în față prea mult, asta întrucât carcasa nu dispune de oglindă de concentrare a razei de lumină. În schimb te fac pe tine văzut și observabil în trafic. Bikeforce 8 Funcții sunt unele din cele mai puternice lumini de siguranță pe care le-am testat până acum. Luminile – alb față și roșu spate, se vând separat. Așadar le poți cumpăra separat dacă nu ai nevoie de amândouă. Prețul este același – 85 lei bucata.

Cele două lumini includ 8 funcții și sunt extrem de puternice – 240 lumeni pentru față și 100 lumeni pentru spate. Dacă spatele este puternic la 100 lumeni, fața este cu adevărat orbitoare când o folosești la putere maximă. Asta o face să fie ideal de folosit și ziua ca lumina de siguranță, spre exemplu când ieși pe cursieră la antrenament pe DN/DJ. Însă pentru că este atât de puternică, utilizat la nivel maxim acumulatorul va rezista maxim 4 ore într-o zi călduroasă de vară.

Cele 8 funcții ale luminilor sunt: patru intensități lumină continuă, 3 intensități lumină intermitentă și o intensitate pentru lumină intermitentă rapida gen stroboscop. Pentru aceasta din urmă nu i-am găsit utilitatea întrucât privind în fața bicicletei o vezi ca pe o lumină continuă.

Sunt și destul de ușoare având 38 grame fără sistemul de prindere. Instalarea se face ușor, fără scule, cu ajutorul unui colier elastic. Dacă lumina este instalată pe tija de șa, suportul de fixare se poate roti pentru a compensa înclinația tijei de șa. Dacă o instalezi pe ghidon, suportul poate rămâne drept sau poate fi rotit doar puțin pentru a compensa curbura ghidonului.

Instalarea se poate face orizontal sau vertical pentru ambele lumini. Pentru o estetică mai bună pe bicicletă, poți instala stopul vertical, pentru a fi camuflat de tija de șa și lumina față orizontal, pentru a se integra frumos în cockpit. Alternativ poți instala lumina față vertical permanent pe headtube, dacă acesta este suficient de subțire în diametru. Desigur, cele două lumini sunt și rezistente la ploaie.

Încărcarea se face prin usb, portul micro usb fiind protejat cu un dop din cauciuc pentru a nu lăsa apa să intre. În cutie primești inclusiv un cablu de alimentare special, adică foarte scurt. În felul ăsta poți încărca luminile de la laptop, spre exemplu, fără să-ți încarci biroul cu cabluri. Luminile dispun și de indicator pentru încărcare. Este un LED verde extrem de mic care pulsează în timpul încărcării. Când bateria e plina, LED-ul rămâne aprins.

Cele două lumini de la BikeForce mi-au plăcut și le recomand. Nu sunt cele mai mici de pe piață, cu 9,5 cm lungime, însă sunt suficient de mici și compacte pentru a nu incomoda. În plus sunt extrem de puternice. Lumina albă este frapant de orbitoare.

Producător: KeroBike
Preț: 85 lei / bucata

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentUltima zi de înscrieri la BikeXpert Alpine Challenge
Articolul următorO aventură uimitoare la CARPATHIAN MTB EPIC, într-o călătorie de cucerire a Carpaților
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ