Acum citesti
Test – Remorcă bicicletă KTM Trailer

În ultima vreme am fost martorii unei explozii de ture de cicloturism. Acum, la început de sezon, sunt mai mult planuri, dar deja Facebook-ul este plin de poze și discuții legate de ture pe bicicletă, între prieteni, cu familia. Însă cum în vacanță pe bicicletă nu poate pleca tot timpul întreaga familie, unii sunt prea mici să țină pasul, remorca de bicicletă este o opțiune viabilă.

KTM Trailer este gândită să transporte unul sau doi copii. Dispune de centuri de siguranță pentru doi copii însă acestea pot fi rearanjate pentru a acomoda un singur copil, eventual mai mare.

review recenzie test remorca bicicleta ktm trailer 10

Remorca se poate atașa foarte ușor la orice bicicletă, la roata spate, indiferent dacă aceasta este prinsă cu ax QR9 sau QR12. Dacă ai o bicicletă mai nouă, din cele moderne cu ax spate QR12, va trebui să achiziționezi un ax special care să permită prinderea remorcii. Noi am testat și recomandăm Robert Axle.

review recenzie test remorca bicicleta ktm trailer 16

În primul rând KTM Trailer se pliază foarte ușor, fiind facil de transportat cu mașina, cu trenul chiar și cu avionul. Plierea se realizeaza dintr-o singură mișcare. Nepliată remorca încape chiar și întreagă în portbagajul unei mașini mai mari în timp ce pliată încape inclusiv într-o mașină de dimensiuni foarte mici.

review recenzie test remorca bicicleta ktm trailer 17

Cu alte cuvinte remorca este mică, așadar și greutatea totală este mai mică. În specificațiile oficiale remorca este trecută cu 16 kg, însă noi am cântărit-o la doar 12, cu tot cu roți și proțap. Singurul dezavantaj al dimensiunilor mai mici este că încap mai greu doi copii. Așadar putem avea doi copii de 2-3 ani sau unul de 5-6 ani. Totuși specificațiile spun că remorca poate transporta 45 kg, asta însemnând totuși doi copii mai mari.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A plăcut faptul că proțapul de remorcare poate fi instalat pe ambele părți ale remorcii, stânga sau dreapta. Instalarea implicită este pe stânga, dar dacă dorești cealaltă parte a bicicletei, poți și acolo. Și alte mărci de remorci oferă această opțiune stânga-dreapta, însă la KTM Trailer nu este nevoie de nicio sculă pentru a face instalarea.

Remorca este dotată cu frâne pentru momentele când ești la munte și pauza de bicicletă nu este făcută pe plan orizontal. Pentru ca ansamblul bicicletă-remorcă să nu plece la vale, KTM Trailer dispune de două frâne ce pot fi acționale manual pentru fiecare roată în parte. Frânele sunt camuflate în protecțiile pentru roți. Protecțiile sunt niște dispozitive robuste din plastic care feresc roata remorcii de un eventual impact dacă, spre exemplu, treci printre doi copaci prea apropiați sau treci prea aproape de stâlpișorii de pe trotuarele din oraș.

review recenzie test remorca bicicleta ktm trailer 03

Roțile și proțapul se demontează ușor și fără să fie nevoie de scule speciale. Roțile se scot cu o simplă apăsare de buton în timp ce proțapul are o siguranță pe post de quick release. Toată plierea se termină în nici un minut.

review recenzie test remorca bicicleta ktm trailer 18

Un aspect important la remorcile de bicicletă pentru copii este ventilația interioară și protecția față de soare. În cazul remorcii KTM Trailer ventilația se realizează mulțumită plasei care acoperă întreaga parte frontală a remorcii, intrarea. Această plasă este protejată de o husă transparentă din plastic ce poate fi rutală în jos dacă plouă, bate vântul sau este frig. Celelalte aerisiri ale remorcii sunt amplasate în spate, în asa fel încât aerul încălzit din “habitaclu” să fie ușor eliminat.

review recenzie test remorca bicicleta ktm trailer 08 review recenzie test remorca bicicleta ktm trailer 09

La interior copii au la dispozitie două buzunare, instalate stânga-dreapta, unde ei pot păstra jucăriile sau o sticlă de apă, snack-uri.

review recenzie test remorca bicicleta ktm trailer 11

Remorca dispune și de portbagaj ce este accesat prin spate. Aici poți pune diferite lucruri pe care dorești să le iei în excursie, un pled, mâncare, niște scăunele de camping, sau poți introduce direct un rucsac de dimensiuni medii, de 25-30 litri.

review recenzie test remorca bicicleta ktm trailer 13

Capacul portbagajului dispune și de un buzunar mai mic unde poți păstra, spre exemplu, cheile de la mașină sau de la casă.

review recenzie test remorca bicicleta ktm trailer 14

Locul de picioare al copiilor este de dimensiuni suficiente. Acesta este căptușit cu un material robust și rezistent, în ton cu abuzurule de care va beneficia în timp. Însă textura materialului nu este tocmai una fericită. Striațiile respective se curăță destul de greu dacă dorești să dai remorcii un aspect nou. Praful și noroiul se acumulează în acele striații și este mai greu de scos.

review recenzie test remorca bicicleta ktm trailer 12

Din punct de vedere al vizibilității remorca dispune de patru catadioptri amplasați față-spate și încă o pereche pe fiecare roată. În plus există o bandă reflectorizantă situată pe laterale și în partea din spate. Nu în ultimul rând remorca este dotată și cu un mâner mare în spate pentru a putea fi mai ușor de manevrat. Remorca nu dispune de suspensii așadar este de preferat ca plimbările cu bicicleta să se facă pe suprafețe cât mai line, asfalt sau drum forestier de bună calitate.

review recenzie test remorca bicicleta ktm trailer 01

În timpul mersului remorca s-a simțit foarte robustă și bine închegată. Fiind mai mică și transportând greutate mai puțină, nici efectul elastic nu a fost prezent.

Preț 1.850 lei
Greutate (cu roți și proțap) 12 kg
Înălțime totală (cu roți) 95 cm
Lățime totală (cu roți) 77 cm
Înălțime spătar 56 cm
Lățime banchetă 54 cm
Adâncime banchetă 24 cm
Loc picioare 27 cm

Importator: Biciclete-ktm.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 + 16 =