Acum citesti
Blackburn Mammoth: mica-mare pompă

Cei de la Blackburn ne-au trimis două pompe pentru test: cea de față, un Mammoth Flip Pump, care este de fapt o pompă compactă dar după cum vei putea vedea, una suficient de mare încât să umfli rapid o roată și încă o pompă uriașă – Chamber – care folosește un ghidon cu manșoane pentru spor maxim, însă despre aceasta într-un articol viitor. Sunt un fan declarat al pompelor de mici dimensiuni, cu atât mai mult cu cât producătorii încep să le construiască cu maximă atenție la detalii. În trecut foloseam fără probleme o pompă mică dintr-un plastic ordinar, telescopică, la care pompam până-mi săreau stropii de transpirație de pe frunte pe anvelopă. Blackburn vine însă cu o soluție inteligentă, încastrată într-o formă relativ compactă, ce poartă denumirea de Mammoth. Desigur, se poate face o analiză mai amplă pe text, încercând să scoatem la suprafață ce a vrut să spună producătorul cu această denumire date fiind dimensiunile pompei (antagonism, fără nicio urmă de îndoială), însă timpul nu ne permite să filosofăm pe această temă acum. Deși recunosc, mi-aș fi dorit.

Simplu, rapid, eficient: Blackbrun are o soluție care mi-a plăcut.

Lungimea totală a pompei este de 24.7 cm, iar diametrul este irelevant. Asta înseamnă că încape într-un rucsac de dimensiuni medii, în niciun caz într-unul foarte compact. Plecând de la ideea că o folosești pentru ture lungi și mai puțin pentru concursuri, dimensiunile sunt ideale, dar nu extrem de mici. Partea frumoasă începe de fapt când o scoți din rucsac și începi pregătirile: mânerul se poziționează la 90 de grade și devine mult mai ușor de ținut și de acționat, un suport pentru picior se rabatează de asemenea rapid pentru a oferi stabilitate mare pompei, iar pentru a putea ține roata sau pompa în orice poziție, aceasta este dotată cu un furtun destul de lung și flexibil. Așadar, iată rețeta ideală prin care ți se oferă o pompă stabilă și eficientă. Spun eficientă deoarece aceasta are cel puțin o capacitate dublă față de vechea mea pompă, ceea ce înseamnă în termeni simpli că vei putea umfla roata de două ori mai repede.

Scoți frumos camera cu pompa lângă tine…
Fixezi rapid capul și tragi pârghia…
Dai la pompă în timp ce o fixezi cu piciorul. Mai simplu și mai rapid nu se poate.

Materialele sunt de calitate, sprijinul de picior și mânerul fiind construite din plastic cu inserții de cauciuc pentru aderență sportiă, iar corpul din aluminiu. Este compatibilă cu toate cele trei tipuri de valve, Presta, Schrader și Dunlop, iar prețul este de aproximativ 170 de lei (45$). Poate părea mult pentru o pompă (deși sincer, nu mi se pare), însă avantajul îl vei vedea imediat când va trebui să rezolvi următoarea pană pe traseu.

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × three =