Acum citesti
Casca Briko Fuoco (2016)

briko fuoco helmet 00003Am primit pentru teste casca Briko Fuoco şi încă de la prima vedere mi-a plăcut mult. Lucrul care mă cucereşte la o cască este interiorul cu căptuşală completă şi cu plasă anti-insecte cât mai mare. Dar aspectul întreg al căştii este foarte bun, forma, materialele şi chiar sigla în relief fiind de un mare efect estetic.

briko fuoco helmet 00005briko fuoco helmet 00006Casca foloseşte tehnologia in-mould, cum fac de altfel toate modelele de calitate, materialul fiind o spumă EPS de cea mai bună calitate, ce asigură protecţie maximă la greutate minimă. Aerisirea este asigurată de cele 22 de fante. Reglajul se face cu ajutorul sistemului X-Light Roll Fit ce permite şi ajustarea pe verticală. Buclele de prindere pe cap sunt de o calitate foarte bună, cu aerisire pe centru. Închiderea se face cu ajutorul unui trident de calitate. La interior regăsim căptuşala Polygiene, tratată antibacterian. Greutatea în mărimea M este de aproximativ 270 g.

briko fuoco helmet 00001Casca este deosebit de comodă, lucru la care contribuie din plin căptuşala completă. Şi sistemul de reglaj are un rol important aici, este foarte uşor de folosit cu o singură mână şi foarte eficient. Aerisirea este foarte bună iar plasa de insecte este mereu binevenită, senzaţia unei albine în cască nu e foarte plăcută pentru nimeni.

briko fuoco helmet 00002Se remarcă însă designul avangardist şi foarte bine lucrat. De la forma sportivă şi aerodinamică până la detalii cum ar fi sigla în relief. Culorile sunt foarte frumoase. Calitatea generală pare foarte bună.

briko fuoco helmet 00004Pentru MTB există şi o versiune cu vizor, dar eu am preferat versiunea simplă. Am folosit-o cu succes atât pe şosea cât şi la MTB, atât în ture scurte cât şi în ture lungi. Fără îndoială deţine calitatea principală a unei căşti, în afară de cea de a ne proteja: se face uitată pe cap. Dar nu o face oricum ci cu stil. Cu stil italian adevărat!

briko fuoco helmet 00007Plus: uşoară, frumoasă, cu căptuşală completă
Minus: cam greu de găsit
Preţ: 495 lei (redus la 245 lei la data testului)
Importator: Sport Concept

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen + 8 =