Acum citesti
Test – suport HideMyBell cu clopoțel integrat, pentru ciclocomputer și lumini sau cameră

Cu toții respectăm legea și știm că potrivit Regulamentului de circulație pe bicicletă trebuie să existe lumini seara și clopoțel tot timpul când ne deplasăm. Toate bune și frumoase însă cu unele biciclete clopoțeii pur și simplu nu sunt „compatibili”. Desigur nu mă refer la faptul că nu pot fi instalați ci că nu se potrivesc cu înfățișarea bicicletei. Da, mulți dintre noi ținem și la aspectul estetic al bicicletei.

Vorbim aici în special de cursiere pentru care te cam doare sufletul să-i strici aspectul cu un clopoțel. Totuși ești obligat potrivit legii, să-l ai prins undeva de bicicletă. Din fericire olandezii de la HideMyBell au găsit soluția perfectă pentru a integra totul în așa fel încât tu să fii în siguranță și perfect legal pe drumurile țării, fie că te afli la plimbare pe bicicletă, la antrenament sau concurs.

test review recenzie suport HideMyBell 04

Suportul HideMyBell pentru ciclocomputer integrează într-un mod extrem de eficient mai multe accesorii care s-ar găsi sau ar trebui să fie pe bicicleta ta, inclusiv clopoțelul care este instalat într-o locație cât se poate de ingenioasă. Utilizarea principală a suportului este evident, susținerea computerului de bicicletă. Noul HideMyBell este compatibil cu multe modele de la Garmin, Polar, Bryton, Mio, Wahoo, Sigma, 3T, O_synce CoachSmart. La finalul recenziei puteți găsi lista completă.

Utilizarea secundară a suportului este pentru un action-cam sau lumini de bicicletă. Pe partea inferioară există suportul special de instalare compatibil GoPro. Oferă compatibilitate pentru camerele GoPro, Evolio, Shimano și Garmin Virb. Pentru lumini compatibilitate există pentru unele modele Sigma, LED24 și Cycliq. La finalul recenziei puteți găsi lista completă.

test review recenzie suport HideMyBell 01

Utilizarea terțiară a suportului este preferata mea. Pe partea sa inferioară, în zona unde stă computerul, vei găsi un clopoțel de bicicletă. Sincer nu știu cum de nu s-a gândit nimeni până acum la aspectul ăsta. Integrarea este absolut perfectă, nu se vede aproape deloc. În schimb se aude cât se poate de bine atunci când este nevoie de clopoțel.

test review recenzie suport HideMyBell 09

Suportul HideMyBell este construit din plastic polymer extrem de rezistent. Greutatea măsurată de noi, fără adaptorul pentru action-cam, este de doar 49 grame. Dacă instalezi și adaptorul, pe care îl poți primi din prima dacă optezi pentru el sau îl poți comanda ulterior, greutatea crește le 62 grame. Greutatea este suficient de mică și contează, având în vedere că suportul va fi cel mai probabil instalat pe cursieră.

test review recenzie suport HideMyBell 03

Pe partea superioară găsim adaptorul unde se instalează ciclocomputerul. Acesta poate fi înlocuit dacă spre exemplu, ai mai multe vitezometre pe care le folosești alternativ, pe biciclete diferite. În pachet primești însă doar adaptorul ales în momentul comenzii. Acest adaptor oferă posibilitatea reglării distanței dintre computer și pipă pentru Garmin, Mio și Bryton. În funcție de cum se afișează informația pe computerul tău acesta poate fi instalat în poziție orizontală sau verticală. Instalarea suportului se poate face doar pe ghidoane cu diametrul de 31,8 mm. Culorile disponibile sunt negru, albastru, verde, roșu și alb, iar fabricația este complet făcură în Olanda.  Pe acest suport tot ce are filet, deci tot ce pe viitor s-ar putea uza, este din metal. Așadar rezistența în timp este asigurată.

Pe partea inferioară găsim suportul opțional pentru action-cam sau lumini. Acesta poate fi detașat dacă nu îl folosești. Este un suport standard cu prindere tip GoPro. Așadar poți instala acolo orice accesorii care dispun de această prindere. Adaptorul nu vine cu șurub cu mâner pe care îl poți strânge cu mâna (cum se vede în poze) ci cu șurub normal inbus. Tot pe spate este și clopoțelul instalat foarte estetic dedesubtul computerului. Acesta este acționat ușor în timpul mersului deși iarna este posibil să nu-l nimerești din prima datorită mănușilor groase. Important este însă ca e acolo și la o adică scapi de amenda polițistului zelos.

Chris Froome HideMyBellInstalarea pe ghidon este rapidă și simplă. Pe interiorul colierului de prindere există și o zonă aderentă, asemănătoare unui cauciuc, care face priză bună cu metalul sau carbonul ghidonului. În felul ăsta ești asigurat că suportul nu va aluneca în jos de la vibrații când pedalezi pe denivelări, piatră cubică sau la Paris-Roubaix 😉 De fapt suportul a căpătat o asemenea popularitate încât este folosit chiar și de Chris Froome.

Pe traseu suportul l-am găsit foarte util. Față de instalarea tradițională pe pipă a computerului, faptul că acum acesta este mai în față ajută mult când privești spre el. Nu mai trebuie să apleci atât de mult capul, este suficient doar să cobori puțin privirea. Ajută mult siguranței tale întrucât poți vedea acum mai bine și ce se întâmplă în față, mai ales când pedalezi în grup. Singurul neajuns pe care l-am descoperit a fost faptul că piulița de la prinderea pentru GoPro nu rămâne fixată în plastic ci cade atunci când scoți șurubul. Dacă ești pe asfalt e ok că o găsești repede, însă dacă ești pe iarbă sau în casă, unde poate să ajungă pe sub mobilă, atunci o poți pierde. Recomand o jumătate de picătură de super glue pentru o fixare bună.

Preț la data publicării recenziei:
– 34,95 €
– 42,95 € – cu suport GoPro
– 12,95 € – suport suplimentar GoPro
– 14,95 € – set complet de adaptoare pentru toate computerele compatibile
– 4,95 € – set complet de șuruburi
Importator: Quantumsport

Ciclocomputere compatibile:

  • Garmin Edge 20, 25, 200, 500, 510, 520, 800, 810, 820, 1000 și Touring
  • Wahoo Rflkt / Rflkt +
  • Sigma ROX GPS 7.0 and ROX GPS 11.0
  • 3T Eye
  • O_synce CoachSmart
  • Mio / Magellan – Seria Cyclo: cu excepția vechiului Mio Cyclo 305 cu carcasă mare
  • Polar M450 și V650
  • Wahoo ELEMNT
  • Bryton (modelele noi) Rider 100,310,330,530
  • Bryton (modelele vechi) Rider 20,30,35,40,60

Camere de acțiune:

  • GoPro
  • Evolio
  • Shimano
  • Garmin Virb

Lumini:

  • Sigma Buster 100, 200, 600 cu adaptor opțional
  • Sigma Buster 2000 standard
  • Light & Motion cu adaptor opțional
  • LED24
  • Cycliq FLY12

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × one =