Acum citesti
Far Trelock LS 740

Mersul pe bicicletă este o activitate plăcută atât pe timp de zi, cât și după ce se lasă întunericul. Fie că te prinde apusul când te întorci de la serviciu sau că ai ieșit la o plimbare pe străzile orașului într-o noapte tropical de vară, ai nevoie de ceva care să îți lumineze calea. Așa că îți prezentăm Trelock LS 740, un far de bicicletă care cu siguranță îți va aprinde o idee.

Trelock LS 740 este un far cu LED care generează 20 de lucși. Poate că această cifră nu îți zicea prea multe, dar semnifică o putere mare pentru un far destinat bicicletelor. Așadar, dacă ai de făcut naveta când este întuneric,  LS 740 este o opțiune serioasă. Nu face din noapte zi, dar dacă ai de străbătut un drum mai lung, este foarte potrivit. Cei 20 de lucși ai LED-ului vor evidenția foarte bine toate obstacolele din calea ta, mai ales că suprafața iluminată este mai mult decât generoasă, așa că integritatea ta nu va fi pusă în pericol din această cauză.

Pentru a alimenta farul, ai nevoie de 4 baterii AA. Ești anunțat că le-ai instalat corect printr-un flash emis de către LED, iar tot un LED informează câtă energie a mai rămas în acestea. Bateriile se inserează prin demontarea părții frontale a sistemului de iluminare, prin apăsarea a două mici butoane laterale. De asemenea, aparatul are două moduri de funcționare: Full și Eco. În acesta din urmă, bateriile vor funcționa până la 70 de ore. Oricare dintre cele două moduri poate fi acționat facil prin apăsarea unui singur buton. Cu toate acestea, poți folosi și acumulatori în locul bateriilor, aceștia putând fi încărcați și direct prin far, mulțumită unei mufe speciale.

Alte caracteristici care fac din LS 740 un far practic sunt cureaua de prindere, Variotex, foarte eficientă care nu permite desfacerea acestuia din suport și este compatibilă cu orice tip de ghidon, consumul redus de energie și greutatea acceptabilă care cifrează 139 de grame. Mai pe scurt, nu există reproșuri privind funcționalitatea, ca și în cazul majorității aparatelor pe care stă scris Made in Germany. LS 740 respectă standardul StVZO K510 folosit în Germania pentru a certifica dispozitivele frontale de iluminat pentru biciclete.

Totuși, nu am fost încântați de calitatea plasticului cu care este învelit. Nu i-am testat comportarea în cazul unei întâlniri brutale cu asfaltul, dar pe de altă parte nici nu este un scenariu foarte plauzibil având în vedere cureaua cu care este prins. În plus, este și rezistent la apă. Alte două lucruri care sunt de menționat legat de LS 740 sunt dimensiunile sale cam mari, ceea ce face mai complicată montarea sa pe un ghidon aglomerat și prețul mai ridicat decât al competitorilor săi direcți. În rest, nu avem alte obiecții. Este un far destinat a face mersul pe bicicletă mult mai sigur în timpul nopții, dar recomandat folosirii în oraș sau cel mult pentru trekking.

Rating: 4/5
Greutate: 139 grame (cântărit)
Preț recomandat: 265 Lei
Importator: DHS Bike Parts

 

Vezi Comentarii (6)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − 3 =