Acum citesti
La test: ochelari Uvex Sportstyle 705 (2017)

Majoritatea ochelarilor Uvex pe care i-am avut până acum la test, mi s-au potrivit precum o mânușă, deși comparația este poate un pic exagerată dat fiind faptul că se sprijină pe urechi și pe nas. Cei de față, Sportstyle 705, sunt un model nou dezvoltat, cu un design modern și 3 lentile diferite incluse în pachet. Cum a fost cu ei în tură, vei putea citi în acest articol.

uvex-sportstyle-705-2017-1Desigur, prima dată când i-am pus la ochi, stăteau complet greșit. I-am reglat însă facil, existând un cauciuc de sprijin pentru nas, care este maleabil și cel mai important, un lucru pe care l-am descoperit ulterior, partea din spate a ramelor este din cauciuc și este de asemenea reglabilă. Asta înseamnă că o vei îndoi spre interior, astfel încât aceștia să se fixeze cât mai bine pe cap. O funcție deosebit de utilă pe care mi-aș fi dorit să o am și pe alte perechi de ochelari.

uvex-sportstyle-705-2017-2 uvex-sportstyle-705-2017-4Am apreciat de asemenea lentila de calitate, de dimensiuni generoase, însă am găsit deranjantă partea inferioară a ramei, de culoare roșie, care la început m-a deranjat un pic. După câțiva kilometri te obișnuiești, însă din acest punct de vedere, aș recomanda o ramă simplă, albă sau neagră. E drept, dintre toate variantele, aceasta oferită în combinația de negru cu roșu arată cel mai spectaculos, dar trebuie să iei în considerare că va fi de asemenea destul de greu de asortat cu restul echipamentului. Trebuie să arătam și bine, nu?

uvex-sportstyle-705-2017-3Remarcabil este faptul că lentilele nu se aburesc, iar cei de la Uvex au botezat tehnologia Supravision. Lentila de bază, cu oglindă (Litemirror), este utilă atunci când pedalezi în zilele foarte însorite, căci ține la distanță undele infraroșii. Tot în pachet, vei regăsi o lentilă transparentă și una pentru zilele cu ceață, puțin probabil să o folosești.

uvex-sportstyle-705-2017-5
Reprezentare a calității lentilei.

Un alt punct forte al acestor ochelari este sistemul de schimbare al lentilei, foarte facil, așa cum ne-am obișnuit de la vechile modele. Nu este un plus pentru că ești nevoit să schimbi în câteva secunde lentila pe traseu, căci nu-s mulți care o fac, în schimb este un plus pentru că te scapă de o bătaie de cap inutilă. Totul este minunat când lucrurile se mișcă simplu și rapid.

uvex-sportstyle-705-2017-6
Un selfie de final, puțin înghețat.

Greutatea este mică, un lucru de așteptat de la o pereche de ochelari de calitate, iar finisajele de foarte bună calitate, asta însemnând că plasticele au fost atent alese.

Pe scurt, pentru o pereche de ochelari din clasa de mijloc oferiți pentru 99 de euro, noii Sportsyle 705 mi-au plăcut. Nu am găsit puncte negative și recunosc, cele pozitive se referă la lentila de calitate care nu se aburește și care pentru mine înseamnă enorm pe traseu (mai ales la urcări, în sezonul rece) și la posibilitatea e a ajusta rama, astfel încât să se fixeze cât mai bine pe cap. Recomandați pentru concursuri sau ture de munte.

Preț: 450 lei
Importator în România: –

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × one =