Acum citesti
Manșoane care iau forma palmei și a degetelor, de la TMR

Manșoanele TMR Imprint sunt importate în România de Velomax Cycles și reprezintă la ora actuală, cea mai personalizabilă variantă de a avea manșoane după forma mâinii tale. N-am spus ergonomice deoarece există un detaliu care-i lipsește pentru asta, în schimb, pentru toate celelalte avantaje pe care le oferă, le consider mai mult decât rezonabile. Să începem totuși cu începutul: cu o greutate de 135 de grame, acestea sunt oferite în două versiuni, Pro și Expert, greutatea celor din urmă fiind de 110 grame, așadar mai ușoare și permit înlocuirea lock-ring-urilor cu unele de culoare diferită. Cu toate acestea, versiunea Pro este mai scumpă, având lock-ring-ul integrat, unul construit din titan și care se prinde cu ajutorul unui imbus de 3.

Partea de contact are o lățime similară pentru ambele modele, de 115mm, iar lățimea totală diferă cu doar 2 mm de la Pro la Expert, așadar nimic de luat în calcul aici. Tot ambele se pot modula de mai multe ori, ceea ce înseamnă că dacă nu ți-a reușit primul mulaj sau pur și simplu vrei să muți poziția acestuia pe manșon nu rămâne decât să repeți procesul. Procedura este simplă, trebuie însă puțină organizare și câteva minute libere.

Întreg procesul te transformă într-un mic bucătar. Trebuie să fierbi apă, într-un ibric sau o oală mai mare sau înt-run ibric mai mic, ca apois-o verși într-un pahar mai înalt. Pui manșonul în apă fierbinte timp de 2 minute, le montezi rapid pe ghidon, apoi le strângi cât poți. După care trebuie să le pui în apă rece pentru încă 2 minute și gata, forma este finală. De remarcat este că oricât de tare ai strânge, nu o să le poți aduce niciodată în forma de prezentare de pe site (fotografiile originale de produs).

Pregătim manșoanele și apa fiartă.
2 minute în apă caldă, apoi pe ghidon pentru a realiza mulajul. Trebuie să strângi cât de tare poți. Plasa mov este folosită pentru a lăsa un model pe manșon.

În orice caz, manșonul va lua forma palmei tale, mai precis a degetelor căci palma nu poate schimba prea multe. În traducere liberă, asta înseamnă că vei trage mai ușor de ghidon, manșonul devenind practic un fel de ghidaj. Nu-ți imagina totuși că acestea sunt manșoane ergonomice cu suport pentru palmă, căci nu-s. Nu le cumperi neapărat pentru confort, ci mai degrabă pentru un control mai bun. Și între noi fie vorba, sunt excelente dacă le folosești fără mănuși, căci acolo își arată adevărata valoare, iar conexiunea cu bicicleta crește. În acest sens, grosimea lor este ideală, fără să-mi lase impresia că ar fi prea subțiri sau prea groase.

Manșonul stâng, văzut din spate.
Tot cel stâng, văzut din față.
Și așa arată un Lock-ring interschimbabil.

Din punct de vedere al calității nu am avut nimic de comentat, există totuși câte un punct de turnare în capătul zonei de contact, dar nici măcar vizual nu deranjează. Le recomand celor care sunt în căutarea unor manșoane care să ofere o aderență foarte bună fără mănuși, practic pentru această categorie nu cred că au concurență. Dacă le folosești cu mănuși ceva mai subțiri sunt în regulă, iar dacă le folosești cu mănuși de toamnă/iarnă, nu prea mai simți mulajul cum ar trebui.

Importator: VeloMax – Strada Trivale Nr. 34, Pitești, Telefon: 0754 620 554 facebook.com/velomax-cycles
Preț recomandat de raft:
Expert: 33.28 euro
Pro: 44.33 euro
Cost colier Lock-on colorat: 11 euro/setul

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 − eleven =