Acum citesti
Manșoane din spumă siliconată Shorex, la test

Shorex este cel mai recent proiect al celor de la HT Silicone Rubber, cel mai mare producător de manșoane din spumă siliconată din Taiwan, în ultimii 20 de ani. Așadar, recomandările sunt bune. Cum am aflat de lansarea noilor produse am cerut câteva la test pentru a mă convinge de calitițile acestora. Și în mare parte, am fost mulțumit.

Catalogul nu conține foarte multe produse, însă cele prezente sunt suficiente pentru orice persoană de pe această planetă. În mare, ai la dispoziție o formă cilindrică, clasică, una hexagonală, una ergonomică și una cu striații. Primele trei au și sosit la test, cea hexagonală reprezentând chiar o noutate pentru anul în curs.

În primă instanță, datele tehnice sună cam așa: lungime de 130mm, greutate aproximativă de 120 de grame și 9 culori din care poți alege. Alte 3 combinații de culori sub formă de steaguri sunt disponibile pentru modelul de bază, Sila. Față de modelele din burete, acestea de față absorb mai bine șocurile de pe teren și mi s-au părut mai comode. În plus de asta sunt mai groase decât orice alt manșon care echipează stock bicicleta ta, dar aceasta este o chestiune de preferințe: eu prefer un manșon cu un diametru mai mare pentru că-mi inspiră mai multă încredere, pe când alții le preferă pe cele cu un diametru mai mic pentru a simți mai bine ghidonul. Eu le-aș alege pe acestea, rațional vorbind, prin prisma confortului oferit. Suprafața este rezonabil de aderență pentru modelul cilindric, dar aici este un capitol la care se putea lucra mai mult.

Modelul ergonomic din fotografia de mai jos (Silb) vine cu sprijin pentru palmă, ceea ce oferă o poziție mai bună pe ghidon, dar scade din manevrabilitate. Sunt potrivite mai degrabă în ultilizarea recrațională decât în competiții. Confortul pe distanțe lungi este mai bun decât în cazul modelului Sila și vine livrat de asemenea cu prindere Lock-on, pentru ambele capete.

Cel care mi-a plăcut cel mai mult și îmbină cu succes calitățile celorlalte două modele este modelul Silhe. Forma sa este hexagonală, dar în același timp ergonomică. Vei observa că laturile nu sunt perfect drepte, ci mai degrabă denotă un proces de rotire. Se simt foarte bine în palme, oferă un confort foarte bun și pentru că nu sunt rotunde, oferă și o foarte bună aderență. Nu știu câți țin la imagine, căci forma hexagonală s-ar putea să nu fie pe placul tuturor, dar dacă ar fi să numesc un câștigător, acestea ar fi fără drept de apel.

Abordarea celor de la Shorex este una interesantă la început de drum, cu acest nou proiect. Calitatea de fabricație este una bună, aderența este decentă spre foarte bună, în funcție de model, așa cum notam mai sus, iar confortul nu lasă loc de discuții dat fiind modelul din care sunt construite. Siliconul rezistă la temperaturi de la -50 până la +230 de grade și nu că asta ne-ar interesa cel mai mult, dar e bine de știut. De asemenea acestea nu devin lipicioase și sunt foarte greu de rupt, un plus mare pentru o durată de viață crescută. Montajul este extrem de facil, cu ajutorul unei chei imbus de 3mm, care prinde cele două capete construite din aluminiu. Iar dacă mă gândesc la toate acestea avantaje, parcă nici prețul de 100 de lei nu este deloc mare.

Avantaje față de manșoanele din burete: mai durabile, oferă siguranță mai mare, nu adună mizerie dar nu sunt la fel de ușoare și costă mai mult
Avantaje față de manșoanele din plastic/cauciuc: nu se tocesc, montaj mult mai facil, prindere ușoară, proprietăți de amortizare mai bune dar suprafața de aderență nu este la fel de bună

Producător: Shorex
Importator în România: –
Preț: 100 de lei

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 2 =