Acum citesti
Mănuși Giro DND 2018

Cu timpul am ajuns să apreciez o pereche de mănuși orientându-mă după funcționalitatea pe care o oferă: aderență maximă, protecție, confort. Iar o astfel de pereche de mănuși mi-o imaginez cu mult silicon pe degete, cu un strat superior îngroșat și cu un strat de spumă în palmă. Însă DND-urile de față, al căror nume provine de la Down and Dirty, mi-au demonstrat că nu este necesar să încadrez totul într-un standard și că există variante chiar dacă acestea nu par bomb-proof la prima vedere.

DND, într-un cuvânt: dragoste pentru detalii.

În fine, primul sentiment pe care l-am avut când mi le-am tras pe mâini a fost acela de lejeritate și de… hmmm… libertate. S-au potrivit din prima, ca un strat secundar de piele, unul artificial desigur. Nu au arici, dar asta nu le împiedică să stea perfect pe încheietură, căci au o mică decupătură completată cu un material care se întinde, cuprinzând la fix acea zonă. Apoi, le tragi foarte ușor cu ajutorul unei limbi aflată în capătul palmei. Partea superioară este de asemenea elastică și oferă o aerisire decentă, iar degetul arătător și mijlociu beneficiază de două decupaje pentru a flexa mai ușor, presupunând că acestea sunt degetele pe care le vei folosi cel mai des.

DND, într-un alt cuvânt: puțină dragoste pentru print.

Desigur, la nivel de amortizare al vibrațiilor nu se ridică la standardele impuse de mănușile cu spumă în palmă, însă per total sunt foarte comode și nu am dus neapărat lipsa unei astfel de facilități (deși trebuie să recunosc că m-am obișnuit deja cu produsele de acel gen). Aici ai în față un set de mănuși puriste, reduse la strictul necesar, care îmbină în mod plăcut confortul cu lejeritatea și funcționalitatea. Și pentru că tot am amintit de funcționalitate, trebuie să spun că siliconul aplicat pe degete este înfiorător de puternic, acesta asigurând o aderență maximă cu maneta de frână. Partea superioară a degetului mare este croită dintr-un material similar prosopului, pentru a-ți putea șterge transpirația de pe frunte.

Sunt potrivite pentru primăvară, vară și toamnă, mai puțin pentru zilele friguroase de iarnă, nici pentru cele de toamnă târzie sau primăvară timpurie. Înțelegi tu.

Piele artificială care asigură o aderență bună și liniile din silicon care oferă o superaderență.
Degetul arătător și cel mijlociu flexează lejer grație decupajelor.
Limba de care tragi pentru a fixa mănușile. Joacă de copii, timp câștigat.

Versiunea de culoare pe care au trimis-o cei de la Giro este ușor vintage prin prezența maroului, însă print-ul superior mi s-a părut din alt film sau altfel spus, nu mi-a plăcut deloc. Din fericire, mai ai la dispoziție alte 9 versiuni de culoare, ce-i drept, nu toate foarte fericite, însă cel puțin 6 dintre acestea vor acoperi nevoile de bază ale oricărui ochi artistic. Iar dacă mai punem în calcul și prețul de 115 de lei, oferta devină chiar tentantă. Ca sfat, îți recomand să probezi întotdeauna mănușile de la Giro, căci în trecut, deși mi le-am ales în funcție de tabelul lor de pe site, am avut nevoie de un număr mai mare.

Preț de raft: 115 lei
Importator: Extreme Riders Distribution

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 − 1 =