Acum citesti
Pantofi de ciclism Northwave Rebel R3 SBS (2013)

pantofi_ciclism_northwave_rebel_r3_sbsÎn arsenalul de echipament al unui ciclist, pantofii ocupă un loc foarte important. Și cum altfel ar putea sta lucrurile când încălțările sunt cele responsabile de transferul de energie de la picioare la pedale? Mai multe detalii despre importanța pantofilor în general pot fi găsite în acest articol, așa că acum ne concentrăm asupra modelului Rebel R3 SBS a celor de la Northwave.

Prima și în același timp cea mai importantă caracteristică sunt talpa pantofilor. Rigiditatea acesteia este necesară pentru transferul de energie menționat mai sus, dar și pentru confort, fiind responsabilă de distribuirea echivalentă a presiunii cu care piciorul apasă. Din acest punct de vedere, Rebel R3 SBS stau bine, mai ales dacă ne raportăm la nivelul mediu-superior pentru care au fost proiectați. Cu toate că talpa nu este din carbon, acest lucru nici nu este caracteristic modelelor din această zonă, dar trebuie să remarc că talpa Speedlight 3D din fibră de sticlă și nylon este destul de rigidă pentru un confort sporit, dar și pentru a transmite eficient energia din picior spre pedală. Desigur, mai este loc de îmbunătățiri, însă pentru acestea trebuie acces în gamele superioare.

Tot legat de talpă, când vorbim de pantofi pentru mountain bike, aderența acesteia este un capitol important, dat fiind că este aproape imposibil să nu ai parte de niște push-bike. Și aici Rebel R3 SBS se prezintă cu temele făcute, protuberanțele de cauciuc fiind utile și în caz de noroi în exces, după cum mi-a fost dat să aflu. Iar ca precizare suplimentară, după niște porțiuni serioase de împins bicicleta, nu am resimțit disconfort serios la nivelul tălpilor mele în cele 3 ore de testat intens. Suplimentar, în partea din față a pantofilor există loc pentru două crampoane ce pot fi înlocuite.

Faptul că pantoful trebuie să stea strâns pe picior fără a crea probleme de confort este o altă misiune nu tocmai ușor de echilibrat. Rebel R3 SBS se achită bine de datorii din acest punct de vedere, chiar dacă va trebui să faci mai multe probe cu curele de velcro până să nimerești configurația optimă pentru tine. În schimb, sistemul de închidere progresivă cu clicheți (cureaua aceea albă în trepte) conține un mecanism folositor, care îți permite să eliberezi câte o singură treaptă o dată (sistemul SBS), sau mai multe deodată. Pentru prima operațiune există un buton negru, iar pentru cealaltă cel gri. Cât pentru strângerea curelei, vei folosi clapa argintie.

Confortului i-a fost acordat atenție suplimentară prin sistemul de ventilație care este compus dintr-o zonă mai mare aflată chiar în vârful pantofului, plasele din partea superioară a acestuia, dar și din cele 4 orificii aflat în cupa călcâiului. Și tot în legătură cu această parte posterioară, inovația Omega Heel contribuie la fixarea picioarelor în pantofi.

Nu aș trece cu vederea nici branțurile fabricate din microfibră, care sunt ușoare și puternic perforate pentru o ventilație suplimentară. Cele aproximativ 800 de grame ale unei perechi de mărime 43 nu plasează Rebel R3 printre cele mai performante și poate nici prețul 685 de lei nu este cel mai accesibil, dar este o pereche pentru care Northwave nu a făcut niciun compromis de calitate ori performanță.

Preț: 685 lei
Importator: BikeFun România

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two − 2 =