Acum citesti
POC Tectal, la test: made by Sweden

Sloganul Made by Sweden ar trebui să-ți sune cunoscut de la recenta campanie Volvo. În principiu, un slogan care s-ar putea aplica pentru mai multe companii, date fiind tendințele nordicilor în materie de design: linii simple și clare, atractive și bineînțeles, cu un preț pe măsură. Pe lângă partea utilă, POC este una dintre acele căști cu care dorești să fii văzut și nu doar pentru felul în care arată, ci și pentru cele 3 litere înșiruite pe partea exterioară a acesteia. Așadar, ce oferă Tectal pentru aproximativ 800 de lei?

Nu te lăsa indus în eroare de design: layer-ul exterior este construit dintr-o singură bucată, deși par mai multe.

Pe lângă variantele aproape nesfârșite de combinații de culori (nu toate-s disponibile în România), variante care aproape te zăpăcesc în momentul achiziției, această cască specifică pentru All-Mountain/Enduro are o construcție cu fibre de aramidă pentru protecție, iar layer-ul este exterior este turnat dintr-o singură bucată pentru a-i mări rigiditatea în caz de impact. De asemenea, sistemul inclus – Recco – este capabil să ajute echipele de salvare să fii găsit mai rapid în cazul unei accidentări. Casca nu beneficiază de sistemul MIPS.

Aici se vede cel mai clar cât de bine este ventilată în partea din față.
Iar aici vedem foarte clar cum se întâmplă treburile după ce aerul părăsește casca.

Din punct de vedere al aerisirii lucrurile se prezintă excelent, mai ales pentru o cască de enduro: ai la dispoziție 9 guri de ventilație în partea frontală, trei deasupra și cinci în partea din spate, pentru a te menține cât mai răcorit cu putiință. Se potrivește perfect, bineînțeles după ce acționezi rotița de reglaj din spate, și simți efectiv cum îți îmbracă tot capul. În fond, dimensiunile sale generoase au făcut-o atractivă de-a lungul timpului. Casca primită la test a pus pe cântar 350 de grame (producătorul menționând cu 10 grame mai puțin), așadar este și destul de ușoară dacă o raportăm la volum.

În caz că nu știai ce conține casca pe care o porți… citește eticheta!
Linii faine și o grămadă de culori disponibile.
Rotița de reglaj de la spate.
Burete pe interior, așa cum este normal, pentru confort sporit.
O soluție care mi-a plăcut: cureaua nu-ți atinge urechea. Minunat!
Șurubul din care poate fi reglat cozorocul.

Cozorocul este reglabil pe înălțime prin acționarea unui șurub, un detaliu care-i conferă un aer ușor high-tech, poate chiar robotic. Calitatea materialelor este excelentă, iar prinderea se face cu clips clasic și nu cu magnet.

În concluzie, POC Tectal mi-a plăcut mult prin prisma confortul și al aspectului, în cazul de față fiind ideal să o asortezi cu alte accesorii de culoare roșie. Este extrem de bine aerisită și vine cu un soi de pedigree destul de greu de obținut din altă parte.Dar toate acestea au costul lor, unul nu chiar mic.

Importator: SportGuru
Preț: 808 lei
Greutate: 350 grame (dimensiunea M/L)

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × two =