Acum citesti
Pompe noi pentru bicicletă de la Bikeforce: două compacte și una… imensă

Kerobike este producătorul accesoriilor BikeForce, iar de curând ne-au trimis 3 modele de pompe noi, care sunt deja disponibile pentru achiziție. Planul nostru cu acestea este deja pus la punct: cea mare rămâne pentru turiști, să-și poată ufla rapid anvelopele în curtea noastră, celelalte două le vom da în tură turiștilor care închiriază biciclete de la noi.

Un manometru mai mare n-am văzut. Cel de pe pompa de podea Bikeforce este chiar imens și extrem de ușor de citit. Like!

Una peste alta, tot ce contează în ziua de astăzi este ca pompa să fie compactă, dar să poată avea și debit, astfel încât să nu pierzi minute-n șir umflând camera. În fond, toate cele trei pompe trimise fac ceea ce ar trebui să facă, adică să umfle, însă cea mare este de apreciat pentru capcitatea raportată la preț și una din cele două compacte, pentru aceeași caracteristică. Doar cea mai mică dintre toate nu mi s-a părut foarte practică, însă pentru cei care doresc o pompă de foarte mici dimensiuni și cât mai ușoară, eventual de montat pe cadru, atunci aceasta este răspunsul.

Să începem cu pompa mare (Bikeforce BA-01), gândită pentru ateliere, dar care după părerea mea n-ar strica nimănui în casă: umflă rapid și eficient și bineînțeles, cu un efort scăzut. Raportând-o la toate pompele high-end de podea pe care le-am testat anul acesta, cea de față pare amuzant de ieftină cu prețul său de achiziție de 125 de lei. Iar prețul nu reflectă neapărat calitatea, căci aceasta este singura pompă cu un manometru uriaș, pe care l-ar putea citi și bunicul direct de pe canapea, are un corp și bază metalice, o porțiune cauciucată pe bază – acolo unde vei ține piciorul și un mâner mare din plastic și el cauciucat în porțiunea superioară. Totodată, capul care intră pe valvele Presta sau Schrader (interschimbabil prin desfiletare) este mare și… portocaliu. Altfel spus, un produs ce nu este construit din materiale nobile dar care lasă o impresie de calitate a naibii de bună. Are o înălțime de 61 de cm și suportă o presiune de până la 11 bar. Greutate: 1.6 kg.

Următoarea pe listă este pompa telescopică Bikeforce BM-10, cu prindere de cadru integrată și cu două șuruburi la pachet pentru fixarea suportului. Acesta nu beneficiază de o extra asigurare disponibilă de regulă sub formă de inel din cauciuc, însă dacă nu ai încredere aceasta poate să încapă lejer într-un rucsac de mici dimensiuni. Acesta este de altfel și scopul construcției telescopice: dimensiuni mici, debit mare. Lungimea este de 24 de cm iar diametrul de 2.4 cm și pentru că s-a renunțat la construcția cu cap adițional pentru a scuti din dimensiuni, aceasta este prevăzută cu un furtun retractabil, aflat într-unul din capetele pompei. de sefiletează și se trage afară pur și simplu. Este compatibilă de asemenea cu valve Presta sau Schrader, însă dacă vei vrea să montezi capul pentru Presta, îl găsești în capătul opus al pompei, mai precis în interiorul mânerului. Este construită din aluminiu și este gândită pentru o presiune maximă de 5.5 bar. Greutate: 193 de grame. Prețul este de doar 58 de lei.

Ultima, dar nu cea din urmă, însă cea mai mică dintre toate și invariabil, cea mai ușoară (100 de grame). BM-03 vine tot cu suport de cadru însă cu inel din cauciuc pentru fixare, are un diametru de 2.1 cm și o lungime de 24 cm. Corpul este construitdin aluminiu, însă capul interschimbabil care se prinde de valvă este construit din plastic. O manetă metalică de fixare prinde capul pe valvă și tot ce-ți rămâne este să dai din mână cât este necesar, maximul pe care-l poate duce fiind de 5.5 bar. Prețul acesteia este foarte mic, de 45 de lei, însă pentru doar 13 lei în plus aș alege oricând modelul BM-10.

Producător: KeroBike

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × five =