Acum citesti
Suport pentru repararea bicicletei de la Lidl: ieftin și bun?

Pentru doar 119 lei, poți achiziționa de la Lidl un suport pentru repararea sau reglarea bicicletei, acasă sau de ce nu, în curte. Am reacționat imediat după ce am văzut oferta și le-am cerut celor de la Lidl un astfel de suport, pentru a mă lămuri despre ce este vorba.

suport-bicicleta-lidl-2016-6Și într-adevăr, am primit un suport complet, oferit pentru un preț foarte mic raportat restul de oferte din piață (unele pot ajunge chiar și la 2.000 de lei), funcțional și cu un aspect chiar plăcut, combinația de negru cu albastru fiind întotdeauna câștigătoare.

suport-bicicleta-lidl-2016-5Suportul este foarte stabil, se bazează pe 4 picioare extensibile pentru a crea o bază cât mai lată. După extinderea acestora, pot fi blocate cu ajutorul unei cleme, prin acționarea acesteia către în sus. Nu mai rămâne decât să extinzi partea superioară, urmând același principiu, ca apoi să montezi piesa responsabilă pentru fixarea bicicletei. Aceasta din urmă se strânge cu ajutorul unui robinet. Operațiunea nu durează mai mult de 1 minut.

suport-bicicleta-lidl-2016-1Bicicleta se prinde de tija de șa sau de cadru și nu trebuie să-ți faci griji în ceea ce privește diametrul țevilor, căci totul este reglabil și adaptabil. La fel de bine poți prinde și o furcă în suportul respectiv. După ce reglezi diametrul, fixezi bicicleta cu ajutorul unei clapete, o operațiune care va necesita un mic efort. Ce nu mi s-a părut foarte puternic însă a fost robinetul care permite repoziționarea bicicletei pe suport. Astfel, din timp în timp, roata de fața mai cobora puțin câte puțin pe măsură ce lucram la bicicletă. Dacă pentru o bicicletă de 10 kg aceasta nu reprezintă o problemă, pentru una mai grea, să spunem de 16 kg, problema devine mai pregnantă.

suport-bicicleta-lidl-2016-4Construcția cu caneluri pentru țeava care este fixată, ar fi rezolvat complet inconvenientul. Dacă prinzi bicicleta de cadru, atunci problema nu se va manifesta deoarece centrul de greutate este diferit. De reținut este faptul că înălțimea suportului este până la 1.88m, așadar cu siguranță vei găsi poziția ideală pentru a lucra la bicicletă.

suport-bicicleta-lidl-2016-3Ai la dispoziție o tăviță, nu foarte adâncă, pentru a depozita din componente sau pentru a depozita sculele. Așadar, nu-i place să fie aglomerată și nici nu are cele mai bune finisaje, însă pentru mulți probabil că acesta este un detaliu irelevant.

suport-bicicleta-lidl-2016-2Personal am rămas surprins de costul foarte mic de achiziționare și încă sunt, un fapt care pune în umbră orice inconvenient legat de finisajele suportului. Din punct de vedere funcțional se descurcă foarte bine, iar acesta este factorul care contează cel mai mult când discutăm despre acest segment de preț. Nu este foarte ușor, în schimb este pliabil și ocupă foarte puțin spațiu. Îl recomandăm oricărui pasionat, căci să meșterești la bicicletă, în curte, sub razele soarelui de primăvară, este o îndeletnicire plăcută.

Preț: 119 Lei
Importator: Lidl România
Producător: Powerfix

Vezi Comentarii (17)
  • 1. Problema cu „robinetul care permite repoziționarea bicicletei pe suport. Astfel, din timp în timp, roata de fața mai cobora puțin câte puțin pe măsură ce lucram la bicicletă” se rezolva daca prinzi teava orizontala a suportului pe portiunea cu striatii si strangi bine „robinetul”. Mai mult de atat, in instructiuni scrie sa prinzi bicicleta in zona centrului de greutate (cam dificil uneori zic eu).
    2. Ati omis sa spuneti ca suportul mai are in dotare o tija telescopica cu care se poate bloca roata fata sa nu mai vireze stanga-dreapta in timp ce lucrezi.
    Eu am cumparat acest support si am prins pe el bicicleta de 14-15kg si nu a patit nimic. Am stat mult pe ganduri inainte sa il iau – riscam sa arunc pe geam 120lei – dar, a meritat!

    • Salut, noi de regulă toate bicicletele de test le prindem de tija de șa, este mai ușor de lucrat la ele în felul acesta și ai libertate de mișcare mai mare. Legat de acea tijă, așa este, doar că nu am considerat-o foarte utilă și nu am scos-o din cutie. Dar merită menționată.

  • Pentru mine a fost instant-buy cand am vazut oferta, m-a ajutat enorm sa-mi pregatesc cadrul pentru vopsit, dar testul final vine la asamblarea bicicletei. Pana acum sunt foarte multumit, foarte buna investitie.

  • Pe bune? Asa a ajuns freerider.to? Cati bani ati luat pt a face reclama mincinoasa? Eu am testat acel support,nu este bun de nimic.
    RUSINE! Voi posta pe toate paginile de biciclisti, sa afle toti ca ati devenit niste infecti!

    • Da, Alin, pe bune! 🙂 De freerider.TO nu am auzit până acum, dar dacă tu susții că există să ne dai și nouă un link. :)) Și să ne trimiți, te rog, și link-urile de pe „paginile de bicicliști”, așa, ca să râdem împreună și să mai scapi și tu de frustrări. Nu de alta, dar te încadrezi prea bine în tiparul habarnistului fără argumente, cunoscut și sub numele de „expertul din spatele monitorului”. O zi faină!

  • SI eu l-am prins abia la al treilea magazin vizitat…la primul, cel din fata mea a cumparat nu mai mult decat 12 bucati :))) …dar la banii pe care i-am dat merita investitia cu siguranta

  • Mesteru’ Alin nu stiu ce o fi prins in suport (poate o remorca de tractor), sigur nu bicicleta, dar vorbeste aiureli. Am suportul si la banii astia e suprem, reglajele functioneaza perfect, deosebit de util. Recomand cu incredere (daca mai gasiti).

  • Nu am acest suport, dar in general in Lidl eu multe chestii la o calitate mai mult decat acceptabila insa la un pret modic. Asa ca eu cred ca parerea celor de la freerider despre acest suport e pertinenta.

  • Multumesc pentru review, l-am citit si am cumparat suportul, sunt multumit de el. Este ideal pentru cele trei biciclete ale mele.

  • E foarte folositor suportul. Nu te mai apleci lucrezi mult mai usor. Pentru 120 de lei e pe nimic. Se poate lucra si cu o bicicleta mai grea daca se monteaza si tija aceea. O sa mai apara la anu la „Saptamana ciclismului la Lidl”

  • Am vazut ieri la Lidl acest stand si m-am uitat pe site-uri sa vad recenzii! cel de aici mi-a sarit primul in ochi si mi-a facut o impresie buna. Voiam de mult sa-mi iau unul, ca ma saturasem sa tot o tin cu cracii’n sus. Standul a fost chiar la oferta (99Ron) dar m a impresionat cat de solid este! Mi-a intrecut asteptarile sa fiu sincer. O sa-l bag in „priza” sapt asta! Daca mai gasiti….si nu pe OLX, merita toti banii! Cheers.

  • Salut. Am cumparat un stativ de pe OLX doar ca ii lipseste bratul care prinde bicicleta. greseala mea ca nu m-am uitat in cutie inainte sa plec cu el acasa. Oare ma ajuta cineva, de unde fac rost de un brat? mersi

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four − one =