Acum citesti
Swiss Eye Skyhawk

O pereche de ochelari regăsită des printre pasionații de ciclism autohtoni sunt Skyhawk a celor de la Swiss Eye. Având ocazia să îi testez personal, am reușit să mă conving de ce sunt opțiunea unui număr consistent de cicliști.

La prima incursiune cu aceștia, am stat să evaluez puțin partea lor estetică. Nu am fost impresionat de această latură, dar până la urmă este un aspect subiectiv. Modelul nu este un vârf de gamă, ci se dorește a fi un produs accesibil care trebuie să ofere o protecție împotriva vântului, a insectelor, prafului, luminii și ultravioletelor. Cei de la Swiss Eye nici nu cred că au dorit să investească prea multe resurse în acest sens și au optat pentru o aparență oarecum mediocră, fără finisaje excepționale. Cu alte cuvinte, din acest punct de vedere, Skyhawk sunt niște ochelari de nivel mediu. Însă să nu uităm că principala lor menire este îndreptată spre funcționalitate.

Odată ce mi i-am pus pe ochi, ochelarii s-au dovedit a fi comozi, chiar lejeri, în conformitate perfectă cu greutatea de 24 de grame pe care o reclamă producătorul. Dezavantajul ar fi că nu mi s-au părut foarte solizi, așa că niște atenție suplimentară va fi necesară pentru a-i feri din calea oricărui lucru care i-ar putea strica. Totuși, producătorul susține că rezistența lentilelor și a ramei este una înaltă, dar nu aveam de gând să aflu acest lucru și, oricum, ochelarii în general nu sunt un produs care să exceleze în această privință prin însăși destinația lor.

Ajungând la calitatea lentilei, nu am de făcut niciun reproș, nici în cazul celei pentru lumină puternică, nici în al celei pentru lumină slabă. Acestea nu distorsionează în niciun fel imaginile, claritatea este excelentă și au protecție UV. Sunt excelenți și pentru condus, totodată. Adică, prezintă toate calitățile specifice Clasei optice 1 în care sunt incluse, Makrolon®, policarbonatul din care sunt fabricate, fiind în mare parte responsabil pentru acest lucru. Ca fapt divers, lentilele nu sunt realizate de Swiss Eye, elvețienii încredițând producția celor de la Bayer.

Legat de funcționalitatea ochelarilor ar mai fi două aspecte de adus în discuție, unul pozitiv și altul negativ. Primul se referă la orificul aflat sub fiecare lentilă care permite circulația aerului astfel încât fenomenul de aburire să nu apară, lucru a cărui importanță este inutil de amintit. Celălalt este legat tot de rame, în speță porțiunea amplasată în zona de jos a lentilei. Din nefericire, aceasta obstrucționează parțial câmpul vizual. Cu aproximație, problema apare în zona unde se află ghidonul, adică dacă te uiți înainte vei constata că rama te împiedică să vezi bine zona inferioară a razei vizuale, deci pe unde se afla ghidonul, în cazul meu. Implicațiile nu sunt deloc majore, mie unul nu mi-a creat un disconfort notabil, dar este bine de avut în vedere acest lucru și, mai ales, de verificat.

Cât despre raportul calitate-preț, cei 240 de lei* fac din Skyhawk o afacere bună pentru cumpărător. Calitatea lentilelor este atuul principal, dar rentează și mulțumită accesoriilor oferite odată cu ochelarii. Pe lângă perechea propriu-zisă, în schimbul respectivei sume primești încă o pereche de lentile, o husă în care să păstrezi perechea pe care nu o folosești, și un săculeț în care să ții perechea de ochelari, dar cu care poți și șterge lentilele.

Importator: MMSPORT
Preț recomandat: 270 Lei (240 Lei este costul promoțional pentru 2012. Cumpărătorul primește bonus o soluție profesională de curățat lentila și anticondens de la McNett.)

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − 19 =