Acum citesti
Tricoul Merinito ”Cut for bike”

Am primit pentru un test de lungă durată prima încercare a producătorilor români de echipamente tehnice din lână merino, Merinito, de a intra pe piața produselor specifice de ciclism.

Este vorba de un tricou casual, nu unul pentru ciclism sportiv, cu un croi adaptat utilizării pe bicicletă și cu un buzunar în spate pentru transportul de obiecte mici cum ar fi telefonul mobil sau actele.

Lâna merino este un material foarte sensibil și deși proprietățile sale de termoizolare și confortul oferit sunt extraordinare, el în stare pură nu face față frecărilor și solicitărilor mecanice intense. Acesta e motivul pentru care o pereche de pantaloni de bicicletă din merino sunt destul de dificil de realizat deoarece uzura lor în zona de contact cu șaua ar fi mult prea mare. În ceea ce privește realizarea unui tricou de ciclism clasic, cu trei buzunare mari, acest lucru a fost încercat de alți producători dar tendința cicliștilor este de a umple buzunarele la maxim în timpul turei, fapt care duce la deteriorarea rapidă a materialului și a cusăturilor.

S-a ales astfel să se realizeze un tricou casual, care să poată fi purtat atât pe bicicletă cât și la birou, la o întâlnire sau un mic eveniment. Astfel, s-a ales varianta unui fermoar scurt și un croi mai elegant, nu unul sportiv. Materialul ales este 100% merino și are o grosime medie, de 200 g/m2, care oferă o termoizolație echilibrată atât pe frig cât și pe căldură.

Pentru a fi adaptat poziției specifice pe bicicletă, tricoul are zona din spate mai lungă, pentru a acoperi zona lombară în poziția aplecată pentru pedalat.

Pentru o minimă capacitate de transport s-a ales montarea unui singur buzunar de dimensiunile unui smartphone. Buzunarul este destinat transportului unui telefon sau portmoneu subțire, nefiind suficient de rezistent pentru a fi încărcat la maxim sau pentru a transporta obiecte ascuțite cum ar fi un set de chei.

Am folosit tricoul mai multe ture, atât pe MTB cât și pe cursieră. Pe lângă calitățile incontestabile ale lânei merino despre care am mai vorbit aici, pot spune că tricoul, ales la o dimensiune cât de cât mulată, se pretează foarte bine pentru pedalat. Atâta timp cât tot necesarul de scule este transportat într-o borsetă sub șa de exemplu, buzunarul transportă fără probleme telefonul, cartea de identitate și niște bani de rezervă.

Vă recomandăm cu încredere acest produs atâta timp cât nu aveți pretenția să fie folosit ca un tricou de ciclism sportiv! Nu are aceiași capacitate de încărcare! Însă pentru oraș și pentru cei ce nu obișnuiesc să transporte lucruri în buzunarele tricoului, Merinito ”Cut for bike” este o soluție performantă, extrem de confortabilă și care arată foarte bine!

Producător: Merinito

Preț: 199 lei

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three + 14 =