Acum citesti
Util – Instinct Trail Inspired Stash Pack

Am primit la redacție un mini-kit de urgență Stash de la Instinct Trail Inspired, un adaos mic și care se poate dovedi foarte important în turele din zonele mai izolate sau periculoase.

Practic vorbim de un mic sac aerisit cu o greutate totală de doar 85 g (cântărit de noi) care conține câteva lucruri minime esențiale într-o aventură montană.

Astfel, avem la dispoziție în primul rând o folie de supraviețuire model ultra-lejer, de tipul auriu/argintiu, foarte importantă în cazul unui accident care imobilizează o victimă într-o zonă izolată. Folia este folosită pentru a acoperi victima, cu argintiul spre interior și cu auriul spre exterior, pentru a capta căldura solară pentru păstrarea temperaturii corpului și pentru o bună vizibilitate. În caz de temperaturi foarte mari și expunere directă la soare, folia se poate folosi invers, cu argintiul spre exterior, rolul fiind atunci de a respinge radiațiile solare. De asemenea, folia ne poate salva de hipotermie într-o noapte petrecută inopinat pe munte, câți dintre cei care umblăm prin zone necunoscute nu am pățit așa ceva măcar o dată?

Fluierul conținut în pachet e de asemenea foarte util în cazul unui accident sau a unei rătăciri. Căzut într-o râpă fără posibilitatea de a ieși sau pierdut în ceață, fluierul ajută salvatorii sau alți turiști să localizeze victima. În standardul internațional, în caz de probleme este bine să folosiți codul Morse pentru S.O.S. care e trei sunete scurte, trei lungi, trei scurte și apoi pauză. Există și varianta prescurtată cu un sunet scurt, unul lung și apoi unul scurt. Orice salvator sau turist cu experiență trebuie să recunoască aceste semne. În plus fluierul poate fi folosit la alungarea animalelor sălbatice sau, mai ingenios, pentru semnalizări între membrii grupului. De exemplu dacă unul merge în față să vadă dacă o potecă continuă poate stabili un semnal să îi cheme pe ceilalți, să nu fie nevoit să se întoarcă.

Nu în ultimul rând, pachetul conține un element destul de interesant și de actualitate, un pahar flexibil pentru apă. Cu o greutate de doar câteva grame, paharul poate fi legat pe rucsac separat cu un șnur elastic. El permite să bem apă din izvoare sau pâraie fără efort, mai ales la ture pe jos unde nu avem mereu un bidon ca la bicicletă. Un element important este că din ce în ce mai mulți organizatori de competiții și evenimente renunță din motive ecologice la folosirea paharelor de unică folosință, consumate în cantități enorme, obligând participanții să aibă un pahar propriu cu care să bea apă sau izotonic. În alte țări practica e deja foarte des folosită și a început să fie implementată și la noi. Acest mic pahar rezolvă eficient problema, fiind extrem de ușor, pliabil și rezistent.

Prețul pachetului este de 60 de lei iar paharul separat are prețul de 25 de lei. Le găsiți împreună cu alte produse ale mărcii Instinct Trail Inspired la magazinul Trisport, importatorul acestora în România.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − 4 =