Acum citesti
Bicicleta mea (153): Cursieră Custom Made

Bicicleta mea este custom made. Este creata si asamblata aproape in totalitate de mine. Plecand de la fosta mea bicla careia am vrut sa-i fac un upgrade am ajuns la aceasta.

cursiera_custom_made_1

Cadrul este de aluminiu, no name si l-am ales pentru ca mi-a placut forma dar nu si culoarea, fapt pentru care am decis sa apelez la serviciile Bitzacolor si pot spune ca nu-mi pare rau.
Ideea proiectului era de a creea o cursiera entry sau mid-level, asa am ajuns sa cumpar furca de carbon de la Focus, de la care am decis si culoarea cadrului.

cursiera_custom_made_2

Piesele si componentele au fost alese dupa anumite criterii, de a nu face rabat de la calitate si durabilitate si sa-mi satisfaca nevoile mele de ciclist amator si sa faca fata soselelor noastre, de aceea cantarul arata acum 9,8 kg, putin peste greutatea la care ma gandisem initial de 9 kg.

cursiera_custom_made_3

Pasiunea si placerea m-au indrumat pana la finalul proiectului, bugetul a fost cu mult depasit fata de ce ma gandisem in prima faza dar sunt multumit de aspectul final.
Este echipata Shimano Sora (ergopowere, schimbator fata spate) angrenaj si lant Tiagra, frane Ultegra, butuci Novatec pe rulmenti, cercuri Rapid, sa Selle Italia, tija sa HQBC, pipa Felt, ghidon PRO, accesorii HQBC.
Aceasta este pe scurt povestea biclei mele, un proiect care a necesitat multa rabdare si acumulare de noi cunostinte de mecanica (multe de la voi), care sper sa va placa.

Ce spunem noi: O cursieră care îndeplinește fără probleme rigorile ciclismului recreațional, și poate chiar ceva mai mult de atât, și al turelor de plăcere, dar s-ar putea ca tocmai plăcerea să fie curmată pe alocuri și la un moment total aleator de ergopower-ele Sora, a căror năravuri, performanțe și întreținere au exasperat generații de utilizatori.

Așteptăm fotografii ale bicicletei tale cât și câteva cuvinte despre aceasta pe [email protected]!

Vezi Comentariu (1)
  • Si eu vreau sa ma apuc sa-mi fac o bicicleta de sosea.
    Tintesc o greutate sub 10kg
    Am vazut niste cadre din carbon la 200-250$ pe aliexpres, ce parere ai?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 5 =