Acum citesti
Biciclete de top in 2010


Dacă tot am inaugurat secțiunea Blog, ne-am gândit să adăugăm și cele mai cool biciclete pe care am pedalat anul trecut. Sunt prezentate în funcție de scopul utilizării.


Așadar, vom începe cu bicicletele pentru Cross Country. Deși am pedalat pe multe modele de XC în 2010, două dintre acestea mi-au rămas întipărite pe retină. Este vorba de Orbea Alma G Team, vârful de gamă al producătorului spaniol. În plus, este prima bicicletă de XC din lume cu un cadru ce beneficiază de un design în patru colțuri (atenție la țeava superioară a cadrului). Greutatea este de sub 10 kg, iar prețul de listă de aproximativ 6.800 de euro.



Tot în categoria XC trebuie sa amintim de Scott Scale 899. Cu o rigiditate a cadrului dar și cu un control excelent, această bicicletă cântărește doar 7.5 kg și este oferită la un preț de aproximativ 9.000 de euro. Denumirea modelului provine de la greutatea cadrului realizat din carbon, care cântărește (exact, ai ghicit!) doar 899 de grame.



În categoria full suspension Xc/Marathon, Giant-ul TraceX mi-a lăsat o părere foarte bună, alături de 29er-ul Specialized S-Works Epic.



Ambele oferă performanțe remarcabile, iar modelul S-Works Epic este foarte controlabil, ținând cont de faptul că este un 29er.Prețul de listă nu este chiar mic, învârtindu-se undeva în jurul a 9.900$.



Categoria All Mountain considerăm că este dominată de modelul Scott Genius LT 10. Defapt Genius nu face altceva decât să redefinească această categorie, prin performanțe dar și prin echipare.



În cazul pliabilelor, Dahon Jetstream P8 s-a deovedit a fi o bicicletă agilă, practică dar și confortabilă. De aceea poate fi utilizată atât în vacanțe cât și în deplasările urbane.



Este evident că în afară de aceste modele au existat și alte biciclete care-și merită laudele în 2010. Dar din păcate nu au ajuns încă pe mâinile noastre.


Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × two =