Acum citesti
Când penibilul nu are limite: biciclete și vulgarități de doi lei

Probabil a auzit și producătorul neaoș de cancan-uri (pe care normal că publicul le cere, nu cumva să ne gândim că jucătorii din mass-media ni le bagă pe gât) că „bicla” e la modă. Că multă lume bună se dă cu bicicleta. Că e „cool” și „chic” să bagi la pedale. Așa că a luat factorul constant al ecuației tabloidice românești, femeia obscură, modificată plastic și programată comportamental să se tăvălească moral în gunoiul de grajd de sub covorul persan al societății, și l-a urcat pe bicicletă.

Singurul motiv pentru care vă spun că Sînziana Buruiană a pedalat pe o bicicletă de supermarket, având un decolteu larg și că acest fapt de o banalitate crasă s-a difuzat la o televiziune foarte urmărită (ienicerii tatii, mânca-v-aș iataganul) este ca să nu fiți nevoiți să dați click pe respectiva mizerie a cărei link nici nu mă gândesc să îl pun. Poza de una singură grăiește de la sine. Un nimeni, cu calități discutabile, expunând generos probabil cel mai de preț activ pe care îl are ca persoană, luând la mișto o activitate care ar putea fi, de fapt, atât de folositoare nouă, tuturor, care ar putea fi soluția atâtor probleme ale noastre, dacă nu ar fi constant pătată de măscărici triști care se vând pe-un șfanț. Apropo, fătuca era să și cadă în timpul periplului. Asta înseamnă că până și bicicleta de supermarket are mândria ei!

buru

Vezi Comentarii (19)
  • Un articol penibil, daca domnisoara cu ghilimele de riguare vrea sa’si plimbe silicoanele pe bicicleta nu are voie ? a devenit bicicleta un bun al site’ului freerider ? scrie in codul rutier sau deontologic ” curvele si silicoanele sunt interzise pe bicicleta” ? nu inteleg acest articol.
    Daca bicicleta nu’i de 500 euro sau mai mult si e din supermarket nu e bicicleta ? dl Traian Gogu, prima bicicleta a fost luata din reprezentanta de specialitate ? Nu spune nimeni ca nu’i cum e domnisoara dar de aici si pana la acest articol e cale lunga.

    Penibil articol, rusine acestui site ;). Concurenta placuta la CanCan.

  • @Alex – Cred că e o neînțelegere aici, pe undeva. Dacă identifici pasajele unde am zis că li se interzice unora sau altora să folosească bicicleta, te rog să mi-l înaintezi. În plus, acest articol nu are nimic de-a face cu bicicletele de supermarket, pe care apropos, dacă le consideri în regulă e alegerea ta, dar eu m-aș gândi de două ori înainte să-mi cumpăr un produs care a fost supus unui control de calitate cel puțin dubios, mai ales că există și alte opțiuni în respectiva plajă de prețuri.

    Despre articol în sine, să fac puțină traducere: materialul inițial nu are nimic de-a face cu bicicleta în mod special. Dacă erau drujbele la modă, domnișoara în cauză primea o drujbă și se juca cu ea. Acum, pentru că domnișoara a folosit bicicleta pentru o plimbare care o are în centrul atenției pe ea și dotările ei, marea masă de telespectatori ai șoului (sic!) va asocia bicicleta cu ipostaza respectivă. Prin urmare, nu va asocia bicicleta cu adevăratul ei potențial, acela de a ne face mai sănătoși, de a reduce traficul, de a ne reduce cheltuielile și așa mai departe. Deci, dăunează imaginii acesteia și oamenii recepționează mesajul greșit în legătură cu aceasta. Ești de acord?

  • Curiozitatea (morbida) m-a facut sa caut mai multe informatii despre dom’soara de mai sus si emisiunea in cauza, nu pot sa spun decat ca regret timpul pierdut iar cei care se uita la emisiuni de genul…fericiti cei saraci cu duhul…etc etc.
    @Alex – Daca tu ai fi pasionat de ceva, orice, atat de pasionat incat ti-ai face o meserie din asta si ai ajunge sa si respiri asta, si ar aparea o dom’soara care „a reusit sa se faca cunoscuta datorita bustului ei foarte generos” (scrie in biografie, cine are curiozitati, bagati pe Goagle 🙂 ) si-si baga picioarele in pasiunea, meseria si, de ce nu, viata ta, sunt curios cum ai reactiona. Reactia lui Traian, desi poate parea deplasata pentru unii, un pic prea acida pentru altii, cred ca este impartasita de multi dintre pasionatii/utilizatorii bicicletei in toate formele ei.

  • @Traian Goga

    Articolul se vrea un panflet, semnal de alarma sau ce ? nu inteleg. Eu vad altfel problema/ele. Nu vad cum aceasta fatuca cu toate minusurile, poate influenta perceptia oamenilor despre biciclete si fenomen in sine …… sincer.
    La o simpla enumerare ( pretul bicicletelor avand in vedere climatul economic romanesc chiar si cele de supermarket, starea drumurilor, lipsa pistelor, lipsa educatiei rutiere, lipsa unor programe coerente menite sa sensibilizeze, etc) altele sunt problemele ci nu o proasta pe o bicicleta intr-o emisiune. Nu cred ca de maine( sau cand a fost difuzat materialul) nu mai iese lumea din casa pe bicicleta sau nu-si mai cumpara pentru a nu fi comparati/asociati cu tanti.
    Nu-i nici prima nici ultima tuta care foloseste o bicicleta in scop comercial/recreational/profesionist etc.

    p.s: cum receptioneaza oamenii mesajul ” bicicletele de supermarket, pe care apropos, dacă le consideri în regulă e alegerea ta, dar eu m-aș gândi de două ori înainte să-mi cumpăr un produs care a fost supus unui control de calitate cel puțin dubios” ? avand in vedere climatul economic din romania sau disponibilitatea( nu in toata Romania exista magazine de specialitate). Un mesaj identic daca nu mai rau decat cel transmis de tuta mentionata mai sus. -nu conteaza scopul ci pretul si marca bicicletei- pacat, mare pacat ……..

  • @Traian nu stiu de ce iti mai bati cpaul cu asa ceva, nu te-ai obisnuit ca in Romania aceste prostii sa fie la ordine zilei?Stiu ca e mare pacat da mare ca se intampla asa ceva dar nu cred ca un asemenea articol va avea un impact deoarce cum vezi doar oameni pasionati de bicicleta inteleg acest articol

  • Mie tonul articolului mi se pare usor superior si elitist. Iar scopul sau inexistent. Pasiunea nu e nici conditionata si nici probata de calitatea echipamentului. Am vazut ciclisti cu fiare de biciclete care merteau mai bine decat oameni cu scule de mii de euro. Am vazut schiori cu gioarse de echipamente care mergeau elegant spre deosebire de multi altii care nu-si foloseau echipamentul nici la 10%. Si exemplele pot continua.

    Acum 15 ani, cand m-am mutat in Bucuresti, am iesit la o plimbare in parc si m-am intalnit cu 2 baieti trasi in costume de ciclism si cu bicle la care baleam putin. „Cum poti sa mergi pe caloriferul ala?” m-au intrebat. Ei bine puteam. Si „caloriferul” vazuse ceva munti la viata lui si facea zilnic 40km. Probabil era irelevant.

    Revenind la articol, mie mi se par mai penibili indivizii care se trag in echipamente mulate ca sa mearga la *plimbare* in parc decat o curva care incearca sa-si faca putina publicitate. Macar buruiana din asta traieste si trebuie sa fie vizibila. Dar penibilii aia ce scuza au?

    Spor la pedalat!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × five =