Acum citesti
4 Islands – Rezultatele prologului și primei etape „I’m a rock-it man”

A doua cea mai mare competiție de mountain bike din Europa a adunat 500 de concureți în Krk. “Mountain bikeri de pe aproape toate continentele au venit în Croația. Am avut înscrieri din aproximativ 30 de țări – de la Canada, până la Africa de Sud, Qatar și Noua Zeelandă. Țara cu cei mai numeroși participanți este Belgia. În acest an, printre participanți avem câțiva campioni naționali și fosti câștigători ai Cape Epicului. Această concurență, mai puternică ca niciodată, este acompaniată de o atmosferă fantastică. Pe lângă cei 500 de cicliști, avem cel puțin încă pe atâția organizatori, faini și membrii ai echipei logistice.” ne spune directorul cursei, Igor Lončarić Rulj.

Prologul, nou adăugat în formatul acestei curse, a pus presiune încă din prima zi pe concurenți, cu urcări abrupte și coborâri tehnice. Cei mai rapizi concurenți au reușit să parcurgă cei 13km în numai 28 minute și 47 secunde. Cehii de la Team Mitas CZE1, Filip Adel și Jan Skarnitzl, au fost urmați îndeaproape de nemții Niklas Schehl și Leon Kaiser de la Team Bulls, care au terminat prologul la numai 13 secunde de primii, iar după ei, la alte 4 secunde, au venit Kristian Hynek și Martin Stosek de la Vitalo Future Cycling.

Încă din prima etapă, cicliștii au fost nevoiți să își forțeze limitele. Traseul a trecut prin micile orașe ale insulei Krk, pe lângă vestigii romane și forturi medievale, dar și prin zone naturale sălbatice. Unul dintre punctele de atracție ale traseului este o zona numită platoul lunar, o zonă spectaculoasă care poate fi savurată numai după o urcare provocatoare. După aceasta, concurenții au trecut printr-un canion către Vrbnik și Dobrinj iar urcarea pe cel mai înalt punct al insulei a fost recompensată cu priveliște frumoasă a orașului Krk.

foto Mitas 4 Islands

Primii care au ajuns în Krk au fost cehii Kristian Hynek și Martin Stosek, de la Vitalo Future Cycling, ceea ce înseamnă că în următoarele zile vom vedea o luptă frumoasă între cele două echipe puternice de cehi, pe locul doi venind Filip Adel și Jan Skarnitzl de la Mitas CZE 1.

”Traseul de azi a fost unul destul de brutal în unele locuri, dar asta e parte din joc. Pe de altă parte, frumusețea și priveliștile de pe platoul lunar sunt de neuitat. Trebuie să îi aplaud pe organizatori. Sunt impresionat de cât de bine funcționează totul. Am trecut prin foarte multe curse, dar aceasta este una dintre cele mai frumoase, aș spune că e în top 5.” spune Kristian Hynek, ale cărui victorii includ clasamentul general la Cape Epic.

La fete, prima etapă a Mitas 4 Islands a fost câștigată de echipa Focus Rapiro Racing – KMC Fruit to Go, formată din nemțoaica Cemille Trommer și olandeza Karen Brouwer. Ele s-au impus în fața echipei WILIER/FORCE Germany cu Rebecca Robisch și Annette Griner și a echipei Kona LTD team, formată din Laura Turpijn si Kristien Achten.

În categoriile Master, Grand Master și Mix au câștigat Orbea Factory Team, Keindl Sport – Bike & Ski respectiv Keindl Sport.

Pe insula Krk, concurenții au parcurs primii 72 km din cei 270 pe care îi vor avea de parcurs în total, urcând nu mai puțin de 5000 m.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − fifteen =