Acum citesti
Blinduro Gravel, concurs de gravel bike în sistem enduro în Cehia

Anul trecut multiplul campion mondial de 4x Michal Prokop a organizat prima ediție a unui concurs de weekend de enduro MTB ce a avut loc pe secțiuni cronometrate secrete, la prima vedere. Acum vrea să introducă același concept pentru gravel bike-uri pe potecile Cehiei. Înscrierile încep în 1 februarie!

Chiar dacă Prokop e cunoscut pentru titlurile sale UCI de 4x, el practică și alte discipline: a concurat la BMX la Olimpiadă și la proba de sprint pe echipe pe velodrom la Mondiale iar acum petrece foarte mult timp pe potecile din spatele casei cu gravel bike-ul. După succesul avut anul trecut cu concursul său de MTB la care locurile s-au epuizat în câteva ore, s-a gândit să extindă ideea la noua lui pasiune.

Conceptul e simplu. Două zile de enduro gravel la prima vedere, parcurgându-se secțiuni ce nu poți să le cunoști dinainte. Se cronometrează doar sectoarele de cursă, între ele se merge lejer la o poveste cu prietenii. Este nevoie doar de cască și ghidon de cursieră, restul este la alegerea participanților.

Concursul va avea un traseu de 60 km sâmbătă, cu trei secțiuni cronometrate, duminică fiind parcurs același traseu în sens invers cu alte trei secțiuni cronometrate. În final e vorba de un festival în care cicliștii se bucură de trasee, mâncare, cafea, muzică, artă, teste de biciclete și prezentări de la un producător local de cadre.

Cursa are loc într-o localitate deloc celebră din Boemia de Sud în Cehia, la granița cu Austria, într-un orășel numit Staré Město pod Landštejnem, în zilele de 22-23 Iunie, la aproximativ 2 ore de condus din Viena.

Înscrierile se deschid azi, 1 februarie, la ora 12 și vor fi deschise pentru maxim 2 săptămâni. E nevoie de un cont la Czech Enduro Series care se face aici. Există categorii de la 15 ani în sus și nu e nevoie de nicio licență.

Nu e exclus să avem o participare freerider.ro, luăm asta în considerare.

Mai multe informații găsiți pe pagina competiției și pe cea a Czech Enduro Series.

Informații preluate de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × two =