Acum citesti
Robert Mennen și Kristian Hynek câștigă ABSA Cape Epic 2014

O etapă mai scurtă și încheiată în mijlocul podgoriilor Lourensford ilustrează cu greu supliciul trăit de participanții care tot pedalează prin relieful Africii de Sud de 7 zile. Dar ce mai sunt câțiva zeci de kilometri după ce ai adunat deja 700 în decursul unei săptămâni, alături de tone de praf, oboseală și trăit periculos? Fie că acestea au fost sau gândurile care le-au trecut prin minte în momentul sosirii, Robert Mennen și Kristian Hynek (Topeak Ergon Racing) rămân câștigătorii unei noi ediții a ABSA Cape Epic, la capătul unei evoluții foarte bune.

Absa Cape Epic 2014 Stage 5 Greyton to Elgin

Câștigătorii ultimei etape au fost Nino Schurter și Philip Buys (SCOTT-Odlo MTB Racing), dar toate privirile au fost îndreptate spre duo-ul germano-ceh al echipei Topeak. Cei doi sportivi și-au asigurat victoria prin stabilirea celui mai bun timp, de 30 de ore, 31 de minute și 59 de secunde.”Nu m-am gândit nicio clipă că am putea câștiga Cape Epic. E cea mai importantă cursă de mountain bike din lume” exultă neamțul Mennen la finalul întrecerii.”Știam că suntem puternici și că ne putem trece în cont o victorie de etapă sau două, poate și o clasare la general  pe podium, dar victoria noastră ne-a luat prin surprindere chiar și pe noi! Tot ce vreau acum e să sărbătoresc și să mă odihnesc” afirmă cealaltă jumătate a echipei Topeak Ergon Racing, Kristian Hynek.

Totuși, rezultatul cursei putea fi unul total diferit dacă nu era echipa Centurion-Vaude. În etapa a 6-a, câștigată tot de Nino Schurter și Philip Buys, liderii de la Topeak Ergon au făcut pană, pe care au reparat-o cu ajutorul celor de la Centurion. La fel s-a întâmplat și în etapa a 5-a, când tot cei de la Centurion le-au sărit în ajutor, oferindu-le roțile lor pentru a putea continua.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × one =