Acum citesti
Cel puțin 21 de echipe de pe întreg globul vor alerga în Turul Sibiului 2014

Regalul de ciclism intitulat Turul Sibiului va mai bifa un episod la fel de palpitant și în 2014. Motivul pentru care facem această previziune? Nu este vorba doar de noile etape introduse în parcursul celei de-a patra ediții, ci și de echipele care și-au anunțat prezența, în număr de 21 până acum, însă mai este loc pentru încă trei.

turul_sibiului_2014

Întrecerea este programată pentru perioada 17-20 iulie 2014 și va avea ca etapă-regină nu criminala urcare spre Bâlea Lac, de-a lungul Transfăgărășanului, ci cea de-a doua etapă, lungă de 215 kilometri și cu dificultățile de traseu ale Mărginimii Sibiului și ale Păltinișului.

Însă indiferent cât de dificil va fi traseul, calitatea cursei va fi dată de valoarea concurenților. Nici aici Turul Sibiului nu are carențe. Printre cele 21 de echipe deja înscrise se numără echipele ProContinentale CCC Polsat și Androni Giocattoli, dar și cele continentale Verandas Willems, Gourmetfein-Simplon, Adria Mobil, Wallonie-Bruxelles sau Christina Watches Onfone. Pe lângă acestea, a fost invitată și echipa italiană MG Kvis-Trevigiani, care îl are în rândurile ei pe Andrei Nechita. Alte prezențe românești vor fi echipa națională a României, Tușnad Cycling Team, singura echipă continentală autohtonă, dar și Eduard Grosu, care va concura în tricoul celor de la Vini Fantini-Nippo-De Rosa, echipă plasată în Italia, dar cu licență japoneză.

Totuși, lista de echipe participante poate fi privită și din punct de vedere al exotismului, la Sibiu urmând să fie prezentă și echipa din Azerbaidjan Sinergy Baku Cycling Project și încă una din Japonia, Shimano Cycling Team. Organizatorii nu au avut însă o misiune ușoară, căci solicitările de participare la competiția ardeleană au venit din partea a peste 40 de formații din întreaga lume.

Turul Sibiului ne-ar mai putea rezerva o surpriză și anume o formație importantă cu care organizatorii sunt încă în discuții privind participarea, însă certitudinea prezenței sau identitatea acesteia rămân pentru moment necunoscute.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 5 =