Acum citesti
Debutul irlandez al Turului Italiei 2014 reface cărțile cursei

Doar 3 zile prin Irlanda au fost suficiente pentru a strica socoteli și propune noi favoriții pentru Turul Italiei 2014. Plecând pentru a 11-a oară din afara Italiei, Il Giro a debutat cu un contratimp pe echipe în capitala Irlandei de Nord Belfast, având programat pentru următoarele două zile două etape în linie, plate, cu final rezervat sprinterilor.

giro

Prima zi a fost una destul de dramatică pentru o o zi inaugurală, contratimpul pe echipe de nici 22km fiind un izvor de extaz și agonie în același timp. Marii perdanți ai zilei au fost Garmin-Sharp, echipa având parte de o căzătură ce l-a scos din joc pe Dan Martin, irlandezul ce urma să lupte pentru clasamentul general. Ca dezastrul să fie complet, câștigătorul din Giro 2012, Ryder Hesjedal, a încheiat etapa cu o întârziere de 3:26, care îl scoate din cercul favoriților. Ziua de vineri a fost însă de bun augur pentru al canadian, Svein Tuft (Orica-GreenEdge), care prin intermediul victoriei echipei sale, și-a adjudecat tricoul roz, fiind doar al doilea canadian din istorie care face acest lucru. Formația australiană mai dovedește încă o dată, după succesul din Turul Franței de anul trecut din aceeași probă, că stăpânește contratimpul pe echipe la nivel de știință. Prin urmare, pe traseul periculos din cauza condițiilor umede, echipa de la Antipozi a terminat la 1:33 față de echipa lui Joaquim Rodriguez, Katusha, și la 0:55 față de Movistar-ul condus de Nairo Quintana. Totuși, nu a reușit să-l distanțeze prea tare pe Rigoberto Uran, a cărui echipă Omega Pharma-Quick-Step a închiat doar la 5 secunde în spatele lor.

Următoarele două etape au adus un schimb simbolic de lider al clasamentului general și au fost, în mare, asemănătoare. Svein Tuft i-a predat tricoul roz coechipierului său Michael Matthews, iar Marcel Kittel (Giant-Shimano) confirmă pronosticurile privind cel mai valoros sprinter al Turului, câștigând cele două etape într-un mod care nu lasă loc de interpretări. Vremea se putea dovedi decisivă și în cazul altor rutieri, dar căzăturile din ultima etapă ale lui Michele Scarponi (Astana), Manuel Belletti (Androni Giocattoli) și Przemyslaw Niemiec (Lampre-Merida) s-au soldat doar cu o sperietură. Bonificațiile de etapă au jucat și ele un rol în remodelarea primelor 3 poziții ale „generalului”, veteranul Alessandro Petacchi (Omega Pharma-Quick-Step) urcând pe 2, iar conaționalul Daniel Oss (BMC) completând podiumul.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × two =