Eduard Grosu, clasare pe podium în prima etapă Carpathian Couriers

1

După o sumară pauză de pregătire, Eduard Grosu (Vini Fantini Nippo De Rosa) revine în șaua bicicletei, reușind un rezultat foarte bun în cursa pe etape rezervată rutierilor U23 Carpathian Couriers. Sportivul originar din Zărnești a ocupat locul al 3-lea în prima etapă a întrecerii, în lungime de 108 kilometri și desfășurată în jurul orașului maghiar Veszprem.

grosu

Etapa s-a încheiat la sprint și a fost adjudecată de germanul Willi Willwohl (LKT Team Brandenburg) – 2h20’42”, urmat de belgianul Jerome Kerf (Color Code Biowanze). Clasarea lui Grosu i-a adus și locul al 3-lea în clasamentul general după etapa de deschidere.

Întrecerea Carpathian Couriers este compusă din 6 etape și traversează 4 țări: Ungaria, Slovacia, Cehia și Polonia, în competiție fiind înscriși 171 de rutieri. Etapa de astăzi este una preponderent montană, lungă de 160 de kilometri, între localitățile slovace Nitra-Považská Bystrica.

Cursa va continua cu următoarele etape:

  • joi, etapa a 3-a: Horni Lidec (Cehia) – Horni Lidec (contratimp individual, 30 km)
  • vineri, etapa a 4-a: Stara Bystrica – Jablonka – Polonia (109 km)
  • sâmbătă, etapa a 5-a: Zapora Niedzica – Ciezkowice (145 km)
  • duminică, Dabrowa Tarnowska (135 km)

1 COMENTARIU

  1. […] După clasarea de ieri pe ultima treaptă a podiumului, care i-a asigurat aceeași poziție în clasamentul general intermediar, Eduard Grosu (Vini Fantini Nippo De Rosa) își îmbunătățește performanța și ratează la mustață prima victorie din acest sezon. În cea de-a doua etapă a Carpathian Couriers Race, el s-a clasat pe locul secund, la 4 secunde în spatele învingătorului, însă a avansat în clasamentul general și a reținut tricoul verde, al liderului în clasamentul pe puncte. […]

LĂSAȚI UN MESAJ