Acum citesti
MoonTimeBike 2014: Supremația lui Logigan

Ce mod mai frumos de-a încheia sezonul, decât printr-o victorie? Ei bine, încheindu-l printr-o victorie care îți păstrează titlul de anul trecut, dacă este să îl întrebați pe Lucian Logigan (Geiger Pro Cycling). Rider-ul din Târgu Mureș s-a impus ieri, pentru a doua oară consecutiv, în cursa de XCO nocturn MoonTimeBike, întrecerea din centrul Bucureștiului semnată de Daniel Sărdan, autorul Primei Evadări. Totodată, competiția a fost o demonstrație de forță a întregii echipei Geiger, dar la fel de mult și o dovadă a priceperii de a organiza un concurs din partea inimosului staff NoMad MultiSport.

10660288_1569247829953308_7138676438059177362_n

Cum spuneam, Geiger și-a arătat din nou îndemânarea în materie de XCO, după un sezon 2014 bogat în deplasări la competiții internaționale de profil, printre care două etape de Cupă Mondială și Campionatul Mondial, care cu siguranță au contribuit la victoria de aseara. Formația sibiană și-a adjudecat și locul secund prin Attila Madaras, care anul trecut a încheiat cursa pe locul 3, însă de această dată Tudor Oprea, runner-up-ul din 2013 și campionul național în exercițiu, a trebuit să se mulțumească cu locul 4. De remarcat ar mai fi și abordarea foarte atent gândită și bine pusă în aplicare a celor trei sportivi, care mereu s-au aflat în grupul de frunte al cursei, însă nu s-au aflat niciodată la conducerea sa, mai puțin în ultimele ture, când a venit și atacul decisiv.

moontimebike_1
O victorie obținută cu cap și picioare de Logigan

Podiumul a fost completat de Alexandru Stancu (BikeXpert Racing Team) și el aflat la finele unui sezon presărat cu rezultate bune, în timp ce primele 3 clasate ale categoriei feminine au fost: Piringer Beáta Adrienne (Giant România), Irina Dumitru (BikeXpert Racing Team) și Monica Cojocaru (Giant România).

În același timp, întrecerea s-a bucurat din nou de aprecierea publicului, venit în număr considerabil pe marginea traseului să încurajeze sportivii sau proprii favoriți pe parcursul celor 7 ture a câte 5 kilometri pe care le aveau de parcurs. Pe lângă obișnuitele instalații sonore și de lumină din unele puncte, fanii au fost „înarmați” cu o mulțime de aparate foto, video, vuvuzele și alte asemenea obiecte care au animat un Parc al Tineretului cufundat în întuneric. E drept că nu toată lumea a apucat să completeze cele 7 ture, căci iureșul mânat de sportivii de performanță a dus la numeroase prinderi din urmă a celor mai puțin aflați în formă, însă sigur e că toți cei înscriși, dar și cei prezenți pe margine au avut parte de o întrecere cu un înalt standard organizatoric. Întrecere pe care sperăm să o vedem și mai puternică în anii ce vor urma!

moontimebike_2

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 4 =