Acum citesti
Sâmbătă se dă startul la Mediaş 24h

Sâmbătă, 1 august 2015, se va da startul celei de-a 5-a ediţii a unui concurs mai deosebit, cursa de 24 de ore de MTB de la Mediaş, organizată întotdeauna pe lună plină. Concursul se desfăşoară pe un circuit de 9,7 km cu o diferenţă de nivel de 280 m care trebuie parcurs de concurenţi de cât mai multe ori în limita de timp de 24 de ore. Parcurgerea unei ture durează între 30 de minute şi o oră, în funcţie de ciclist şi de gradul acestuia de oboseală.

DSC 028

Foto de pe doru.iarbaverde.ro

Concursul are pe lângă categoria solo şi categoria echipe de 4 persoane. Astfel, la echipe, traseul trebuie parcurs de câte un membru pe rând, cine şi câte ture face făcând parte din strategia fiecăruia. La cursa individuală, fiecare este liber să îşi aleagă dacă şi cât timp face pauze de odihnă, singura condiţie fiind efectuarea de minim 15 ture pentru a intra în clasament.

Traseul este unul adevărat de MTB, cu urcări dificile, push-bike şi porţiuni de coborâre pe single-trail tehnic, dar este astfel conceput încât să poată fi parcurs fără mari probleme şi noaptea la lumina farurilor.

DSC 039Foto de pe doru.iarbaverde.ro

Numărul de participanţi este redus din motive organizatorice, fiind acceptaţi 20 de participanţi la solo şi 10 echipe. Înscrierea la competiţie se face doar pe bază de invitaţie, dintre cei care au participat de multe ori cu succes la cele mai dificile şi lungi curse de MTB montane din ţară. Organizarea concursului este orientată pe partea practică, adică ceea ce au nevoie participanţii pentru concurs, fără complicaţii inutile.

Ca şi ordin de mărime, locul 1 la solo a parcurs 31 de ture, însumând în jur de 300 km, cu o diferenţă de nivel de peste 8500 m. La echipe, numărul de ture parcurse este ceva mai mare, în jur de 35.

Până acum, participantul cel mai bun a fost Daniel Roşu care deţine recordul la solo. Să vedem cine va câştiga anul acesta!

În final, avem şi un trailer al ediţiei din 2014:

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen + 13 =