Acum citesti
2BE – o nouă provocare extremă pe MTB

2be-1Exista o categorie de MTB-işti care nu se mulţumesc cu puţin, care consideră că fiecare concurs trebuie să fie o provocare adevărată, un traseu pe care pleci dar nu stii dacă, cum şi când o sa îl termini. Genul ăsta de trasee din păcate, în ultima vreme, a cam început să dispară lăsând locul traseelor mai populare, mai accesibile, la care pot să participe sute de amatori fără să îşi facă mari probleme.

Totuşi, un grup destul de restrâns de rideri încă îşi doresc provocări adevărate, extreme. Unii dintre ei sunt şi familia Fodor din Timişoara care, trişti şi ei de faptul că marile curse de MTB sunt pe cale de dispariţie, au decis să ia atitudine şi să apară în peisajul autohton cu o nouă cursă de dificultate foarte mare: pe 15 septembire, 50 dintre cei mai tari ciclişti de anduranţă sunt aşteptaţi la 2BE, sau 2 Banat Epic, o cursă de două zile cu două trasee foarte lungi, foarte dificile şi cu diferenţă de nivel deosebită.2be-2Formatul de concurs va fi semi-sălbatic, în sensul că marcajul pe traseu va fi minim, concurenţii fiind obligaţi să aibă asupra lor traseul pe GPS, punctele de alimentare de asemenea vor fi minime şi nu foarte bogate. Traseele încep din Slatina-Timiş şi sunt în zona munţilor Ţarcu, fiind alcătuite din drumuri şi single-trail-uri izolate, dificile şi cu denivelare foarte mare.

Traseul din prima zi are 82 km cu o diferenţă de nivel de 3840 m, cel din ziua a doua fiind ceva mai uşor, cu „doar” 69 km cu 2040 m diferenţă de nivel. Traseele ajung în zone alpine foarte înalte, inclusiv pe Vârful Ţarcu la 2190 m sau la staţia meteo Cuntu. Profilul pentru prima zi de concurs a fost deja anunţat de organizatori:

2be-profil1Pentru cei care doresc totuşi să participe dar nu se simt în stare să parcurgă traseele lungi de concurs, va fi organizată şi o cursă de o zi pe un traseu mult mai scurt, dar nu şi mai uşor – concursul se vrea unul fără compromisuri. Tura scurtă va avea 38 km cu „doar” 2030 m diferenţă de nivel… Şi aşa arată profilul:

2be-profilsMomentan informaţiile de la organizatori vin pe pagina de facebook al evenimentului: 2BE

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven − 4 =