Acum citesti
Încă un concurs autohton de mtb înscris la UCI – Cupa Crater XCO 2015

Clubul Sportiv Velo Sport Oradea organizează în data de 1-2 August 2015 a cincea ediţie a unuia din cele mai spectaculoase concursuri de ciclism montan din judeţul Bihor denumit „Cupa Crater XCO Betfia”. Competiţia este organizată respectând regulamentul UCI fiind clasificat Class 2. Evenimentul este înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (www.uci.ch) şi contează direct pentru calificarea cicliştilor la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. Este pentru prima oară în istoria sportului bihorean când judeţul găzduieşte un concurs de ciclism de anvergură. Au mai avut loc multe competiţii de ciclism în acest judeţ, dar nu la acest nivel, punctele acordate aici fiind folositoare pentru calificarea sportivilor la Jocurile Olimpice.

Cupa Crater XCO 2015 UCI C2Vineri 31 iunie va avea loc inspecţia traseului de către delegatul tehnic venit din Croaţia. Sâmbătă 1 august sunt programate antrenamentele oficiale şi duminica 2 august competiţia propriu zisă. Competiţia profesioniştilor va începe de la ora 12, precedată de la ora 10 de competiţia rezervată amatorilor. Startul se va da la ora 10 de lângă Avenul de pe Dealul Şomleului (popular prin denumirea ”Crater”) din apropierea localităţilor Betfia şi Băile 1 Mai, concurenţii urmând a parcurge mai multe ture de circuit.

Toţi cei care confirmă participarea prin achitarea taxei de participare până în data de 2 Iulie vor primi în pachetele de start un tricou de ciclism special creat de Bellotto pentru acest eveniment, acesta valorând peste 100 de Lei.

Competiţia de ciclism montan „Cupa Crater XCO Betfia” se organizează după regulamentul de Cross-Country Olimpic (XCO). Disciplina de Cross-Country Olympic este una dintre cele 4 discipline olimpice de ciclism şi singura probă olimpică dintre probele de mountainbike. Lungimea traseului este de aproximativ 5 km cu 250 m diferenţă de nivel pe tur. Traseul include atât porţiuni de coborâri tehnice cât şi urcări, pe alocuri cu urcări de peste 25%. Fiecare concurent va parcurge mai multe ture, în funcţia de categoria din care face parte.

Se vor acorda premii constând în bani (peste 800 de Euro, conform cerinţelor impuse de UCI), produse, bonuri de cumpărături, cupe şi medalii.

Organizatorii mulţumesc susţinătorilor evenimentului: Sponsorului Principal Car Cover SRL şi Sponsorilor Bellotto, GreenBike, Benvenuti, Bardi Auto.

Mai multe informaţii găsiţi pe canalele oficiale:
– pagina clubului: www.velosportoradea.ro/cupa-crater-xco-betfia
– pagina Facebook: http://www.facebook.com/velosportoradea

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + three =