Acum citesti
Triada MTB 2015 te provoacă să dezlănțui bestia ciclistă din tine

Triada MTB se poate considera fără probleme o serie de competiții de referință în peisajul cu pedale românesc, iar lucrurile sunt pregătite să meargă mai departe în 2015, însă cu câteva modificări importante și esențial de luat la cunoștință, după cum ne-au comunicat organizatorii mai jos.

geiger

În primul rând este vorba de prima etapă care începând de anul viitor se va desfășura la Avrig sub numele de “Avrig Mountain Bike Race”. Va fi un traseu de aproximativ 45 km cu o dificultate tehnică medie accesibil majorității practicanților de mountain biking, traseu ce se întinde pe zonele deluroase din jurul orașului Avrig la 26km est de Sibiu. Data de desfășurare este 30 mai.

A doua etapă rămâne la Păltiniș, stațiunea montană aflată la cea mai mare altitudine din România, și va avea loc în perioada 11 – 12 iulie. Etapa de la Păltiniș se va numi în 2015 “Păltiniș MTB Project” și include o competiție Elite categoria C2 în calendarul UCI. A doua noutate o reprezintă mutarea competiției de cross country la Arena Platoș unde va fi amenajat un traseu modern și spectaculos unde Clubul Pro Cycling Geiger intenționează să organizeze competiții internaționale începând din 2015. La Păltiniș vor fi și anul acesta două zile de concurs, XCO sâmbătă și XCP duminică, clasamentul etapei fiind dat de cumularea rezultatelor din cele două zile.

Cea de-a 3-a etapă rămâne clasicul “Geiger MTB Challenge” în 23 august la Sibiu aflat la cea de-a 8-a ediție, cu cele 3 trasee Lung, Scurt și Începători. Traseul lung va suferi câteva modificări pentru a deveni mai compact și mai spectaculos. Organizatorii se vor baza pe a atrage un număr cât mai mare de participanți la competiția de începători care din 2015 se vrea a fi o tură de cicloturism mai mult decât o competiție. Astfel taxa de participare va fi una modică iar la final va fi publicat un clasament dar nu se va organiza o premiere pentru începători.

A 3-a noutate, și poate și cea mai importantă, o reprezintă limitarea numărului de participanți la 350. Înscrierile vor fi deschise în data de 15 februarie și până în 15 aprilie se vor putea înscrie doar participanții la toate cele 3 etape. Medaliile de participare la cele 3 etape vor forma și anul viitor unul din cele mai râvnite trofee, discul Triadei MTB. Toate detaliile legate de înscrieri, program, trasee, clasamente etc. vor fi publicate în curând pe site-ul www.bikeromania.ro și pe pagina de facebook.

Cele 3 competiții vor fi organizate cu sprijinul și în colaborare cu Consiliul Județean Sibiu și Primăria Avrig. Sponsorii Triadei MTB 2015 sunt: MAPEI, GEIGER, CIUC, FARESIN, SKIL, VENETO BANCA, IDEAL, SCOTT, SHIMANO, POWER BAR, POLAR, XTREMEVIDEO.RO, AV STORE, ACTION SPORT.

Vezi Comentarii (5)
  • „Cele 3 competiții vor fi organizate cu sprijinul și în colaborare cu Consiliul Județean Sibiu, Primăria Sibiu și Primăria Avrig.” – o parte din raspuns il putem afla din afirmatia de mai sus :P. Probabil au vrut sa se organizeze doar in judetul Sibiu pentru promovarea obiectivelor turistice locale. 🙂

  • Efortul logistic necesar organizarii Brasov XCM era putin cam mare pentru noi ca si club, asa ca am decis sa alegem locatii la fel de spectaculoase dar mai aproape de noi. Speram si noi ca va organiza in continuare cineva un concurs pe traseul de la Brasov. Si intr-adevar ne dorim sa promovam zonele unde ne place sa ne antrenam.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten + 19 =