Acum citesti
Turul României 2013: Eduard Grosu aduce prima victorie românească

Rutierii din Turul României au avut astăzi o misiune dificilă, parcurgând cea de-a 3-a etapă ce a însumat 193 de kilometri. Cu localitatea Bicaz ca punct de plecare și orașul Botoșani ca punct terminus, plutonul a rulat destul de puternic, iar învingătorul s-a decis la sprint. Eduard Grosu (România) a fost cel care a triumfat, devansându-l pe sârbul Ivan Stevic (Tușnad Cycling Team) și pe neamțul Eric Baumann.

turul_romaniei_2013_grosu

Un grup de 4 evadați a plecat din pluton la kilometrul 25, fiind compus din Gokhan Hasta (Brisaspor), Peter Van Dijk (SP Tablewere), Stefan Gaebel (Team UR-Krostitzer –Univega) și Cador Rida (Utensilnord ora24.eu). Periplul lor a fost curmat de echipele sprinterilor cu circa 50 de kilometri înainte de final. În Botoșani a avut loc sosirea, unde Grosu, în vârstă de 21 de ani, a reușit să treacă primul linia de sosire, încheind cu timpul de 4 ore și 47 de minute.

Tricoul galben rămâne în continuare la Vitaly Buts (Kolss Cycling Team), iar nici clasamentul general nu suferă vreo modificare în urma etapei de astăzi. De asemenea, s-au consemnat abandonurile a 2 cicliști, Sebastian Rodriguez (RPM Team Ecuador) și Ali Riza Tandriverdi (Brisaspor).

Clasament etapa a 3-a

Clasament general

Câștigători sprinturi și cățărări etapa 3-a

Purtători tricouri distinctive

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 3 =