Acum citesti
Turul României 2013: Vitaly Buts își consolidează poziția de lider

Ucraineanul Vitaly Buts (Kolss Cycling Team) este câștigătorul etapei cu numărul 4 a Turului României 2013, după ce s-a impus astăzi, la Vaslui, în sprintul final. Podiumul zilei a fost completat de Eric Baumann (Team UR-Krostitzer-Univega) și Eduard Grosu (România), câștigătorul etapei de ieri, cu un timp de 4 ore și 14 minute la capătul celor 189 de kilometri parcurși.

turul_romaniei_2013_rezultate

În ciuda unui nou rezultat bun realizat de către Eduard Grosu, Naționala României a avut parte azi de un mare ghinion, după ce Andrei Nechita, câștigător al Turului în 2011, a fost nevoit să abandoneze în urma unei căzături serioase. Se pare că acesta a avut un contact fizic cu neamțul Johannes Heidel (Team UR-Krostitzer-Univega) după trecerea peste cea de-a doua cățărare a zilei, în urma căruia s-a dezechilibrat. El a fost preluat de un echipaj de urgență și dus la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, medicii constatând o comoţie cranio-cerebrală, stare de confuzie şi o contuzie la osul zigomat dreapta. Nechita este în afara oricărui pericol, conform declaraţiilor doctorilor.

Dar căzătura nu l-a costat pe Nechita doar abandonul din cursă, ci și o șansă serioasă la răsturnarea ierarhiei generale. El se afla într-o evadare alături de alți 9 rutieri în momentul producerii accidentului, printre care Georgi Petrov (Brisaspor), Rodel Henner (UR-Krostitzer-Univega), Peter Kusztor (Utensilnord ora24.eu) și Christian Grazian (Cycling Team Friulli). Avansul lor a înregistrat un maxim de 3 minute și 15 de secunde, ceea ce le conferea șanse la tricoul galben, însă cei de la Kolss își cunosc bine interesul și îi prind înainte de a se ajunge în Vaslui.

Nici vremea nu a fost dintre cele mai propice sportului cu pedale, o bună parte din drum ploaia torențială însoțind plutonul și caravana Turului României.

Ierarhia generală este în continuare condusă de Buts, care are acum un avans de 14 secunde față de ocupanții locurilor 2 și 3, coechipierii săi, Andrii Hripta şi Myhaylo Kononenko. În urma zilei de azi, Henner Rodel a reușit să îmbrace tricoul rezervat celui mai bun sprinter, în timp ce Victor De La Parte (SP Tablewere) s-a asigurat că va duce tricoul verde, al celui mai bun cățărător, la București.

Pe lângă Nechita, Vladimir Croitor, Andrei Sobenicov (Republica Moldova), Nandor Lazar (România), Evgheni Gherganov (Bulgaria), Marko Polumirac (Serbia – Hemus 1894 Troyan) și Kiril Radoslav (Bulgaria) au abandonat și ei în etapa de astăzi.

Clasament etapa a 4-a

Clasament general

Câștigători sprinturi și cățărări etapa a 4-a

Purtători tricouri distinctive

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight − 5 =