Acum citesti
Turul Ținutului Secuiesc 2012: Supremația lui Popkov și etapa cu doi câștigători

Rutierul ucrainean Vitaliy Popkov (ISD-Lampre) a câştigat cea de-a 6-a ediţie a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc, după ce l-a detronat de pe prima poziție a clasamentului general pe Matei Marin (RC Arbo Wels Gourmetfein). Rutierul echipei locale Tuşnad Cyclig Team, Matja Kvasina a câştigat două etape, iar în final a luat şi premiul celui mai bun căţărător.

Duminică, în ziua finală al Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc au fost organizate două semi-etape. Dimineaţa s-a desfăşurat contratimpul individual între Pasul Tolvajos şi Băile Harghita, unde cel mai rapid pe cei cinci kilometri a fost Matija Kvasina (Tuşnad Cycling Team). Clasarea sa i-a dat speranțe la victoria în Tur, dar lucrurile au luat altă întorsătură.

La ora 17 s-a dat startul etapei finale, unde cicliştii au parcurs ruta Miercurea Ciuc – Racu – Frumoasa – Miercurea Ciuc, după care au făcut 17 de ture pe traseul de 5,5 kilometri amenajat pe străzile municipiului. După start, un grup de şapte ciclişti s-a desprins din pluton, iar la întoarcerea în Miercurea Ciuc avansul fugarilor era de o jumătate de minut. Pedală cu pedală ecartul a crescut până la un minut şi 54 de secunde la momentul întrării pe circuitul din oraș. Cu şapte ture înainte de linia de sosire plutonul a accelerat, însă n-au reuşit să îi prindă fugarii, al căror avans a scăzut până la jumătate de minut. În ultimul kilometru, trei ciclişti s-au pregătit pentru sprint, iar la linia de final doi dintre ei au ajuns în acelaşi moment. Arbitrii, după consultarea înregistrărilor video, au hotărât că Andrei Nechita (CS Otopeni) şi Ioannis Tamouridis (SP Tableware) sunt la o egalitate perfectă, motiv pentru care amândurora li s-a acordat primul loc, o situație mai rar întâlnită. Pe locul trei s-a clasat Sergiu Cioban (Tuşnad Cycling Team).

Cea de-a şasea ediţie a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc a fost câştigată de Vitaliy Popkov, ucraineanul triumfând la Miercurea Ciuc după o pauză de trei ani. El este singurul ciclist care câştigă a doua oară Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc, iar victoria nu poate fi mai dulce de atât după ce anul trecut a terminat cursa într-o ambulanță, cu clavicula ruptă. La echipe a triumfat formația ucraineană ISD-Lampre, urmată de austriecii de la RC ARBO Wels Gourmetfein şi de echipa gazdă Tuşnad Cycling Team.

Tricoul albastru pentru liderul clasamentului general „Tuşnad” i-a revenit lui Vitaliy Popkov (ISD-Lampre), tricoul roşu-negru pentru cel mai bun sprinter „Harborsz” a fost câştigat de Andrei Nechita (CS Otopeni), tricoul galben pentru cel mai bun căţărător „Csíkszereda” rămâne la Matja Kvasina (Tuşnad Cycling Team), iar tricoul verde pentru cel mai bun rutier sub 23 ani „Fenestela 68” a fost îmbrăcat de Yuriy Vasiliv (LKT-Team Brandenburg).

Clasament etapa a 4-a B

Purtători tricouri distinctive

Câștigători sprinturi și cățărări etapa a 4-a B

Clasament general final

 

Vezi Comentariu (1)
  • Noua echipa a lui Andrei Nechita e c.s. Otopeni? Citeam un articol in care spunea ca ar vrea sa gaseasca loc intr-o echipa profesionala din Europa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen + 2 =