Acum citesti
Turul Ținutului Secuiesc 2014 este câștigat de Stefan Hristov

Ultima zi de întreceri a Turului Ținutului Secuiesc a fost de natură să furnizeze o schimbare la vârf, însă rutierii de la echipa turcă Brisaspor n-au făcut niciun pas greșit și l-au ajutat pe bulgarul Stefan Hristov să-și păstreze poziția de lider cucerită în etapa secundă. Românii aflați în cursă au avut tresărirea lor de orgoliu și, în ultima etapă, desfășurată sâmbătă după-masă, Eduard Grosu și Andrei Nechita (ambii România) au luat locurile 2, respectiv 4.

turul_secuiesc

Contratimpul individual de sâmbătă dimineață, desfășurat integral pe cățărarea de la Harghita Băi, i-a dat ocazia lui Hristov să-și reafirme calitatea de prim candidat la victoria finală, oportunitate de care acesta a profitat din plin, impunându-se în respectiva manșă. La fel de impresionantă a fost și evoluția coechipierului său Georgi Georgiev, cel care a încheiat aceeași etapă, dar din ediția de anul trecut, tot pe locul 2, diferența dintre bulgari fiind acum de nici 3 secunde. Giannini Anaya (Tușnad Cycling Team) a completat podiumul, dar marele perdant al contratimpului poate fi socotit colegul său de echipă Oleg Berdos, care a venit la 54 de secunde în spatele lui Hristov.

Ultima etapă, în lungime de 112 kilometri, i-a revenit, în mod surprinzător aceluiași Anaya care după ce de dimineață și-a dovedit aptitudinile pentru cățărare, după-masă s-a impus printr-o acțiune târzie care nu a mai putut fi anihilată. Eduard Grosu, îmbrăcat în tricoul echipei naționale a României, l-a urmat pe venezuelean, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului zilei s-a urcat tot un sud-american, argentinianul Lucas Gaday. Andrei Nechita a avut și el un parcurs remarcabil, încheind etapa pe locul 4, dar performanța sa din clasamentul general, locul 19, la 11 minute de câștigător, nu s-a apropiat de cea de anul trecut.

Articolul integral poate fi citit pe VeloCafe.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + seventeen =