Biciclistele din Capitală și-au celebrat pasiunea pentru mersul pe două roți la Parada SkirtBike și Festivalul Cycle Chic

0

Vremea capricioasă nu le-a împiedicat pe biciclistele din București să participe la cea de-a 8-a paradă SkirtBike și la Festivalul Cycle Chic. Peste 1.000 de bicicliste și-au pregătit pelerinele de ploaie, fustele, tocurile și și-au decorat cu flori și baloane bicicletele pentru cel mai așteptat eveniment al anului, Parada SkirtBike. Asociația Bicilistelor a mai organizat și Festivalul Cycle Chic, unde timp de o zi bucureștenii, bicicliști sau nu, s-au putut bucura și relaxa în aer liber la atelierele susținute de partenerii și sponsorii festivalului.

Ne bucurăm de fiecare dată de Parada SkirtBike pentru că am reușit să consolidăm o adevărată comunitate. Un eveniment în care ne celebrăm bucuria și libertatea de a pedala, dar și prin care reamintim tuturor că și biciclistele sunt participante în traficul bucureștean și este nevoie de atenție și responsabilizare, atât din partea autorităților cât și a șoferilor. SkirtBike este un mesaj despre frumusețea mersului pe bicicletă și despre anularea stereotipurilor vis a vis de femeile pe bicicletă”, spune Oana Deliu, una dintre inițiatoarele comunității SkirtBike.

La ora 16.00, biciclistele au pedalat prin centrul orașului în fuste și tocuri, îmbrăcate în stilul ”Vintage Chic”, tema propusă pentru SkirtBike 2017. Traseul paradei biciclistelor de anul acesta a fost: Bd. Barbu Văcărescu nr. 162-164 (Verde Stop Arena), Bd. Ștefan cel Mare, Str. Calea Dorobanți, Piața Charles de Gaulle, Bd. Aviatorilor, Bd. Mircea Eliade, Str. Ceaikovski, Verde Stop Arena.

La finalul traseului, organizatoarele au împărțit premii biciclistelor și bicicliștilor care le-au însoțit. Festivalul s-a încheiat cu un concert susținut de trupa EYEDROPS, muzica, aplauzele și entuziasmul care au dansat în ploaie au menținut atmosfera până la orele 21:00.

Asociația Bicilistelor – SkirtBike și partenerii de la înVerde anunță continuarea concursurilor pe pagina oficială de Facebook  și pe website-ul  comunității: www.skirtbike.ro. Anul acesta Festivalul Cycle Chic a avut și o componentă ecologică despre reciclarea selectivă. Participanții au fost încurajați să recicleze și să fie prietenoși cu natura.

Parteneri organizatori: Asociaţia Beneva & Verde Stop Arena, înVerde
Bicicleta oficială SkirtBike: Bicicletele Pegas
Sponsori: LONCOLOR, Banca Transilvania, TEX, SEVENTEEN Cosmetics, MiniPRIX, AQUA Carpatica, TEZYO, BeanZ Café, Yves Rocher Romania, Nestle Fitness , Melon Helmets.
Parteneri ECO: Fepra, Romprest, Țara Luanei, Biblioteca Metropolitana.
Parteneri media: Revista Marie Claire, Romania Pozitiva, Think Outside The Box, AmDoar18Ani.ro, ActiveNews, Radio Deea, Hai cu Bicla, Revista Atelierul, team365.ro, DivaInBocanci.ro,  Bucharest Style, Social Agenda, FreeRider.ro.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentGeantă pentru transportat bicicleta de la TranZbag
Articolul următorSwiss Bike Cup 2017 – Solothurn
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ