Comuna Zemeș devine capitala MTB-ului în Moldova

0

Pentru data de 11 august este programata ce-a de-a doua editie a concursului de MTB, Bike FM Zemes XCO – UCI C2. Competitia este cel mai important eveniment de profil din Moldova din acest an pentru ca la Zemes, in judetul Bacau, sunt asteptati rideri din intreaga lume pentru a-si disputa punctele UCI care ii ajuta la calificarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020.

Evenimentul Bike FM Zemes XCO este organizat impreuna cu Primaria Comunei Zemes aflandu-se sub egida Uniunii Cicliste Internationale ( UCI ) si a Federatiei Romane de Ciclism.

Competitia de Cross Country Olimpic ( XCO ) din 11 august de la Zemes va gazdui finala Cupei Nationale de XCO dar si o etapa din Cupa Nationala de MTB pentru copii. Nici amatorii nu au fost lasati deoparte, ei avand categorii si clasamente separate in cadrul evenimentului.

Traseul in lungime de 4,2 kilometri cu 160 de metri diferenta de nivel are toate elementele unui traseu de XCO complex: urcari abrupte, coborari tehnice pe radacini sau pietre, drop-uri, kick-ere, rock garden, viraje stranse, contra-pante, etc. Traseele copiilor fac parte din traseul de baza, dar sunt adaptate categoriei la care concureaza.

Bike FM Zemes XCO este organizat in colaborare cu I Wheel Bike Club, Asociatia Activ Moinesti si Salvamont Bacau.

Partenerii evenimentului sunt: Fakir, Bellotto, Pegas, Fizik, Bike House, Drag Bicycles, Cox Components, BikeXpert, Evergreen Concept, Karcher, Shimano, Kenda, Scott si Race Hub.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Bike FM, Freerider.ro.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRoad Grand Tour vă așteaptă la August Rush, o zi cu multe curse inedite
Articolul următorCross GRX 27.5 (2018)
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ