Cu ocazia Turului României – etapa 4, vom avea King of the Mountain on și off-road

0

Cu ocazia Turul României 2019 etapa a 4a, Federația Română de Ciclism organizează cursa pentru amatori King of the Mountain Piatra Arsa, pe asfalt și off-road. Înscrierile sunt gratuite.

Etapa a 4a din Turul României 2019 se va desfășura pe data de 14 septembrie. Startul va fi din Ploiești, iar finișul va fi la cabana Piatra Arsă în Bucegi. Este o etapă deosebită, care se va încheia pe platoul munților Bucegi după ce concurenții vor fi parcurs cunoscutul drum denumit Trans Bucegi. Cu aceeași ocazie FRC dorește să premieze cei mai buni cățărători din țară și să adune cât mai mulți susținători la finișul etapei cu numărul 4.

Înscrieri și detalii suplimentare despre concurs găsiți aici.

 

De la organizator:

Turul României este cea mai prestigioasă competiție de ciclism din România, având o tradiție de peste o jumătate de secol. Anul acesta, competiția a ajuns la ediția cu numărul 52.

foto @micabucla

KING OF THE MOUNATIN, Piatra Arsă 2019 este un eveniment adiacent Turului României 2019 și își propune să premieze cei mai buni cățărători din țară și să adune cât mai mulți susținători la Finishul etapei cu numărul 4.
O zi pe an pe șoseaua TransBucegi este închisă circulația auto și un singur om este KING OF THE MOUNTAIN. Cel mai bun cățărător va urca pe podiumul de la Piatra Arsă în data de 14.09.2019!

Evenimentul se va desfășura pe șosea „KING OF THE ROAD” și pe off-road „KING OF THE OFF-ROAD”!

Concursul de cățărare pe șosea va avea Startul, sâmbătă, 14 Septembrie, ora 12, la hotelul Cota 1000 (granița județelor Dâmbovița cu Prahova, pe DN 71 ce leagă Târgoviște de Sinaia) și Finishul la Piatra Arsă în Masivul Bucegi, la o altitudine de 1920m. Cățărarea, pe șoseaua TransBucegi, are o lugime de 17 km și o diferența de nivel de 900 m.
Concursul de cățărare pe off-road va avea Startul, tot sâmbătă, 14 Septembrie, tot la ora 12, de la Telegondola Sinaia și Finishul la Piatra Arsă, la o altitunidine de 1920m. Cățărarea începe cu un Start festiv de 2km pe șosea, continuă pe drum forestier pentru înca 4km până la Cota 1400 de unde se intră pe Drumul de Vară (pârtia de ski) până la Cota 2000 (marcaj turistic bandă roșie). Ultimii 4 km se vor parcurge pe platoul Bucegilor, până la Finishul de la Piatra Arsă (marcaj turistic bandă galbenă). Cățărarea pe off-road dintre Sinaia și Piatra Arsă are o lungime de 13 km și 1000 m diferență de nivel.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVlad Dascălu câștigă aur la Campionatul Mondial de MTB XCO (cross country olimpic), la categoria Under 23!
Articolul următorTraseul Harry Potter din Borovets
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ